Podrška SIP-u

Američko veleposlanstvo: Poboljšati transparentnost izbora

Potrebno je poboljšati transparentnost i integritet ovogodišnjih izbora
Vijesti / Politika | 01. 10. 2020. u 14:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američko veleposlanstvo u Bosni i Hercegovini pružilo je podršku naporima Središnjeg izbornog povjerenstva BiH na provođenju fer izbora te je pozvala da spriječi bilo kakve nepravilnosti.

''Podržavamo napore SIP-a da poboljša transparentnost i integritet ovogodišnjih izbora i pozivamo ih da odlučno djeluju u zaštiti izbornog postupka od bilo kakvih nepravilnosti, uključujući one pronađene u inostranim prijavama za glasovanje'', naveli su iz Veleposlanstva na svom Twitteru nalogu.

Također navode da su snažne mjere za uklanjanje prevara i provjeru sumnjivih slučajeva putem inicijative SIP-a, koja je jučer odobrena na VSTV-u, neophodne su za obranu demokratskih prava građana BiH.

Podsjetimo, danas je Koalicija za slobodne i poštene izbore ''Pod lupom'' prezentiral nalaze dugoročnog promatranja u prva tri tjedna izvještavanja izbornih promatrača/ica. Stotinu dugoročnih promatrača/ica Koalicije „Pod lupom“ je zabilježilo 238 slučajeva izbornih nepravilnosti, od čega se 81 slučaj odnosi na preuranjenu, zakonom zabranjenu kampanju u svakoj trećoj općini/gradu u Bosni i Hercegovini.

Kopirati
Drag cursor here to close