Milićević i Bradara

Izbor Komšića neće donijeti ništa dobro

Jelka Milićević, aktualna federalna ministrica financija, rekla je kako su za sada zadovoljni informacijama koje dolaze.
Vijesti / Politika | 07. 10. 2018. u 22:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članica Predsjedništva HDZ-a BiH Lidija Bradara rekla je kako vjeruje da će konačni rezultati u utrci za hrvatskog člana Predsjedništva BiH da će biti drugačiji te da su sve ranije objave rezultata špekulacije.

''Važno je da tamo gdje žive većinski Hrvati Čović ima od 80 do 90 posto podrške'', rekla je Bradara.

Jelka Milićević, aktualna federalna ministrica financija, rekla je kako su za sada zadovoljni informacijama koje dolaze.

Naglasila je pozitivnu kampanju HDZ-a BiH.

''Nismo pozivali ni na rat, ni na blokade, na kolce glogove. Predsjednik Čović je 2014 godine dobio 128.000 glasova. Procjene su da sad ima 150.000 glasova'', rekla je Miličević.

Komentirajući procjene da je kandidat DF-a Željko Komšić u prednosti nad Čovićem, rekla je kako to neće biti dobro za federaciju BiH ni za državu.

''Želim vjerovati da mi u BiH, posebno u Federaciji, da smo naučili lekciju da takvo opredjeljenje neće donijeti ništa dobro Federaciji i BiH'', rekla je Milićević.

Naime, gotovo polovica glasova birača iz Federacije BiH prebrojana je nešto prije 22 sata a ti rezultati govore kako je Željko Komšić dobio potporu 113 tisuća birača a n Dragan Čović oko 33 tisuće.

Riječ je o podacima koji se temelje na 488 tisuća od ukupno 900 tisuća birača koliko ih je na izborima glasovalo na području Federacije BiH za hrvatskog ili bošnjačkog člana predsjedništva.

Ti podaci još uvijek ne uključuju glasove iz nekih od županija s apsolutnom hrvatskom većinom.

Kopirati
Drag cursor here to close