Brojanje

SDA tvrdi: Komšiću 65 posto glasova, Čoviću 25?!

Nisu obradili Zapadno-hercegovačku županiju, ali kako tvrdi Genjac, obradili su Hercegovačko-neretvansku županiju i Srednjobosansku županiju.
Vijesti / Politika | 07. 10. 2018. u 21:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema analiziranim 50 tisuća listića, Željko Komšić je dobio 65 posto glasova, Dragan Čović 25 posto, a Diana Zelenika 4 posto glasova, objavio je Halid Genjac, glavni tajnik SDA.

Nisu obradili Zapadno-hercegovačku županiju, ali kako tvrdi Genjac, obradili su Hercegovačko-neretvansku županiju i Srednjobosansku županiju. Njihov kandidat, Šefik Džaferović, prema njegovim tvrdnjama bit će bošnjački član predsjedništva.

Foto: Bljesak.info / Stožer HDZ-a u izbornoj noći

S druge strane, Bariša Čolak iz HDZ-a BiH je rekao kako su ''zadovoljni izlaznošću'', ali ''po rezultatima kojima raspolažemo jako smo zadovoljni''.

Foto: Bljesak.info / Stožer HDZ-a u izbornoj noći

''Neke su ankete govorile o maloj uzlaznosti hrvatskog biračkog tijela. Na sreću, zahvaljujući prvenstveno našoj kampanji, doprinijeli smo jako dobroj izlaznosti. Naravno da bismo da ona bude još i veća ali treba imati realnost na umu. Možda je i kiša u Hercegovina usporila izlaznost, ali mislim da će na nekim mjestima biti izlaznost veća biti nego ranije'', rekao je Čolak.

Foto: Bljesak.info / Stožer HDZ-a u izbornoj noći

Rekao je kako su posve sigurni da će ogromnu podršku Čović imati među hrvatskim biračkim tijelom.

''Neće niti jedan kandidirat iz svojeg biračkog tijela imati ovoliku podršku. Ali smo sigurni da će bošnjačko tijelo glasovati za Bošnjake. Po nekim pokazateljima koje imamo mislimo da će tako biti'', rekao je Čolak.

Demokratska fronta opet nije željela komentirati ove navode.

 

I DF počeo ''slaviti'' pobjedu

Član Predsjedništva DF-a i aktualni potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović izjavio je kako su u toj stranci uvjereni u pobjedu njihovog kandidata Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.

Dodao je da podatke o izbornim rezultatima objavljene u pojedinim medijima ne smatra relevantnim, jer samo Središnje izborno povjerenstvo BiH može dati preliminarne rezultate.

''Želim se zahvaliti svim građanima BiH koji su se odazvali na izbore, a odzivom ne možemo biti ni zadovoljni ni nezadovoljni'', rekao je Dunović.

Istakao je kako je jako važno da je izborni proces prošao regularno i u miru.

Dunović je naveo da je još rano govoriti o eventualnim koalicijama u kojima bi DF mogao sudjelovati.

Na izbore izašlo 53,26 posto birača

Prema dosadašnjim podacima 53,26 posto ljudi je izašlo na Opće izbore održane u nedjelju, potvrdio je predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva BiH Branko Petrić.

Rekao je kako ovom broju nisu dodani podaci s redovnih biračkih mjesta iz Kupresa u RS, Općine Pale u Federaciji BiH te iz Istočnog Mostara.

 

Kopirati
Drag cursor here to close