ŽO HDZ BiH ŽSB

Izaslanice iz Središnje Bosne posjetile Sabor Republike Hrvatske

Zdenka Džambas, Suzana Krišto, Antonija Miličević i Dajana Maros, posjetile su danas Sabor Republike Hrvatske, gdje su se sastale sa zastupnicima iz XI. izborne jedinice
Vijesti / Politika | 14. 12. 2021. u 21:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanice ŽO HDZ BiH ŽSB, zastupnice u Saboru ŽSB: Zdenka Džambas, Suzana Krišto, Antonija Miličević i Dajana Maros, posjetile su danas Sabor Republike Hrvatske, gdje su se sastale sa zastupnicima iz XI. izborne jedinice: Zdravkom Bušić, Radojom Vidovićem i Nevenkom Barbarićem.

Zastupnice su upoznale predsjednicu Odbora za Hrvate izvan RH, Zdravku Bušić, o aktualnoj političkoj i ekonomskoj situaciju u ŽSB s naglaskom na oblasti obrazovanja, kulture i pitanja mladih.

U razgovoru je istaknuto da su planirana veća proračunska sredstva za Hrvate izvan RH, te jedinstveni stav sudionika razgovora da trebamo nastaviti na zajedničkom djelovanju, koji će doprinijeti poboljšanju životnih uvjeta na prostoru ŽSB, navod se u priopćenju Ureda za informiranje ŽO HDZ BiH ŽSB.

Na odvojenom sastanku, zastupnik i predsjednik ŽO HDZ BiH ŽSB Radoje Vidović upoznao je zastupnice sa aktivnostima u svezi posjete predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića BiH i naporima koji se ulažu za izmjene Izbornog zakonodavstva i europskog puta BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close