Doskorašnji predsjednik HDZ-a u ZDK

Ivo Tadić napustio HDZ: Ne mogu biti sudionik rušenja hrvatskih nacionalnih interesa

Vijesti / Politika | 31. 08. 2023. u 19:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Republika / Ivo Tadić i Dragan Čović

Doskorašnji predsjednik HDZ-a u ZDK, Ivo Tadić, objavio je da napušta HDZ BiH.

Kao glavni razlog naveo je nedavna događanja i, kako je istaknuo, nedemokratsko provođenje unutarstranačkih izbora u HDZ BiH na nivou ZDK, prenosi BHRT

"Nažalost, stranku vodi manja interesna grupacija na čelu s Matom Zovkom koji su u prvi plan stavili svoje osobne interese i oko sebe okupili podobne i poslušne. Nažalost, ovakvom stanju je doprinio i vrh stranke koji je raspuštanjem Županijskog odbora ZE-DO županije omogućio dominaciju i majorizaciju općinske organizacije Žepče nad ostalih 7 općinskih organizacija stranke", kazao je on.

S političkih dužnosti su smijenjeni načelnici općine Vareš i Usora, bivši zastupnici i ministri, visoki stranački dužnosnici te drugi ugledni i uspješni poslovni ljudi, naglasio je.

"Zbog ovakvog djelovanja na izbornoj skupštini Općinske organizacije Žepče nije sudjelovalo skoro polovica izaslanika iz temeljnih ogranaka, a popis novog općinskog odbora je procurio u javnost dan prije održavanja izborne skupštine. Kao nagradu za sprječavanje sudjelovanja članstva u izbornim procesima, Ivica Penić je nagrađen pozicijom predsjednika OO Žepče. Ne mogu biti sudionik ovakvih rušenja hrvatskih nacionalnih interesa, nestatutarnih i nedemokratskih izbora u stranci i zato napuštam HDZ BiH. Ističem kako ću i dalje politički djelovati kao neovisni zastupnik u Skupštini ZDŽ i kao izaslanik u Domu naroda Parlamenta FBiH" naveo je, pored ostalog, Tadić u obrazloženju napuštanja HDZ BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close