Mladen Ivanić

BiH ne može u NATO dok tamo ne bude Srbija

Nekadašnji član predsjedništva BiH osvrnuo se na odluku o održavanju vojne vježbe "Brzi odgovor 21" u BiH.
Vijesti / Politika | 20. 05. 2021. u 19:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dodik je neka vrsta političke kukavice koja za svoje poteze ne smije preuzeti odgovornost, kazao je nekadašnji član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

On je govorio o odluci za održavanje vojne vježbe "Brzi odgovor 21" u BiH te tvrdnji sadašnjeg predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika kako je ustvari on kriv za to što se vježba održava ovdje i što BiH ide prema NATO-u.

"Jasno je da je zahtjev za odobravanje AMP, tog godišnjeg plana koji je preduvjet za članstvo podnio Radmanović uz suglasnost gospodina Dodika", naglasio je Ivanić

"Takav dokument ja nikada nigdje nisam podnio. Evidentno je da je on svojim potpisom usvojio program reformi i time aktivirao taj AMP, koji je preduvjet za članstvo u NATO. Evidentno je da je on svojom odlukom omogućio da se ova vježba održi i tu mu laži i prebacivanja odgovornosti na nekoga drugoga ne mogu pomoći. Ja jesam usvojio 'Strategiju', ali ona je neobvezujući dokument", istaknuo je on.

Kako navodi, taj dokument nema pravnu osnovu i potpuna je neistina da se u tom dokumentu igdje spominje članstvo, prenosi BHRT

"Nakon njegovog zahtjeva koji je podnio Radmanović, to je prvi dokument u kojem se ne spominje članstvo. Tu se kaže da je AMP obveza koju je BiH prihvatila i ništa više. Moj zahtjev i komunikacija prema NATO-u je uvijek bila jasna: O članstvu ne možemo govoriti dok sve zemlje u regiji, znači i Srbija, ne budu u članstvu. Dok Srbija ne bude ne može ni BiH, jer bio onda dio BiH bio za NATO a dio ne bi", naveo je Ivanić. 

Kako ističe, razumije Hrvate u BiH jer je Hrvatska u NATO-u, razumije i dio Bošnjaka jer je Turska u NATO-u, ali oni moraju razumjeti stav RS-a da BiH ne može u NATO dok Srbija ne bude tamo.

Video: Mladen Ivanić gost BHT1

"Dodik nema nijednog argumenta da sam ja odveo BiH u NATO, neka iznese ijednu odluku, papir, bilo što– neće naći. I to je tipična Dodikova politička borba, lažima. On je jedno pričao narodu a sve drugo radio obrnuto, sve odluke koje imaju pravno obvezujuće karakter je potpisao on ili njegovi ljudi, neka nađe neku odluku ovakvu koju sam ja donio", zaključio je Ivanić. 

Kopirati
Drag cursor here to close