Europski pokret

Inzko dobio ''Ključ srca Bosne i Hercegovine''

Na ovaj način, građanke i građani Bosne i Hercegovine, na simboličan način su odali priznanje visokom predstavniku Inzku, rečeno je iz Europskog pokreta
Vijesti / Politika | 01. 08. 2021. u 08:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europski pokret u BiH uručio je, sada već bivšem, visokom predstavniku Valentinu Inzku posebno i specijalno priznanje "Ključ srca Bosne i Hercegovine".

Na ovaj način, građanke i građani Bosne i Hercegovine, na simboličan način su odali priznanje visokom predstavniku Inzku, koji je gotovo dvanaest godina uspješno čuvao mir, stabilnost i u sklopu svojih ovlaštenja, dao značajan doprinos društvenom razvoju Bosne i Hercegovine, kazali su Europskog pokreta u BiH, a prenosi N1.

“Vrijeme je najbolji pokazatelj svačijeg rada i mi u Europskom pokretu smo uvjereni da će, čak i oni, koji danas kritiziraju gospodina Inzka, prije svega domaći političari, vremenom morati shvatiti da nije uloga visokih predstavnika da grade državu i društveno uređenje – to je njihov posao. Oni su ti koji će, prije ili kasnije, zajedno za građankama i građanima, NVO i drugim društvenim faktorima, morati preuzeti odgovornost za našu i njihovu državu, koju će domaće snage morati učiniti funkcionalnom i dovoljno širokom za sve naše državljane. ‘Ključ srca Bosne i Hercegovine’ se dodjeljuje samo u posebnim prilikama, osobama koje su svojim radom i zalaganjem zadužile BiH društvo”, navodi se u priopćenju Europskog pokreta u BiH.

Podsjetimo, od danas je dužnost visokog predstavnika preuzeo Christian Schmidt.

Kopirati
Drag cursor here to close