Nova epizoda

Inspekcija naredila uklanjanje započete zgrade na mostarskoj Aveniji

Vijesti / Politika | 14. 07. 2014. u 11:43 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Inspektori Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove Grada Mostara naložili su kompaniji TechnoMont i njezinu vlasniku Bruni Azinoviću da ukloni sve radove izvedene u mostarskom naselju Zgoni.

Nova je to epizoda u priči oko gradnje zgrade u Ulici kralja Tomislava, a Rješenjem, kojeg potpisuje Adis Gološ, nalaže se uklanjanje betonskih zidova s temeljima te podne ploče.

U Rješenju se navodi kako, ukoliko investitor ne postupi u skladu s navedenim, da će se izvršenje naloženih radova izvršiti ''putem trećih lica, a na teret investitora''. Žalba, navodi se, iako Azinović ima pravo na žalbu, ne odlaže izvršenje Rješenja.

U Rješenju od 4. srpnja podsjeća se na ranije doneseno rješenje (15. travnja, op.ur.) o obustavi svih radova i zatvaranju gradilišta.

''Stranka se na spomenuto rješenje žalila drugostupanjskom organu te je doneseno drugostupanjsko rješenje prema kojem Rješenje prvostupanjskog organa ostaje na snazi po svim točkama'', navodi se u Rješenju.

Inspektori navode kako su u svibnju pozvali investitora i naredili mu obustavu radova, nakon što nije obustavio radove.

''Investitor je izjavio da posjeduje pravosnažno i izvršno rješenje za građenje ali da će radove ipak obustaviti čim osigura građevinsku jamu jer ikoliko bi zaustavio radove momentalno, postojala bi mogućnost odrona zemljanog materijala u dubinu i ugrožavanja života i imovine'', navodi inspekcija.

Azinović je, tvrdi inspekcija, izjavio kako je izvodio pripremne radove i izmještanje instalacija i osiguranje građevinske radove te da nije riječ o radovima.

''Stranka je zatim obustavila radove, što je kontrolirano više puta a i što je zapisnički dokumentirano kontrolnim zapisnikom od 4. lipnja da bi ih zatim nakon nekoliko dana ponovno započela što je također dokumentirano zapisnikom 11. lipnja'', navodi se u inspekcijskom Rješenju te dodaje kako je novom kontrolom s početka srpnja utvrđeno da investitor ne poštuje inspekcijsko rješenje o obustavi i da nastavlja s radovima.

Podsjećamo, pravna borba stanara ovog naselja protiv gradnje zgrade traje već mjesecima. Dok stanari navode kako je puno toga upitno s ovim radovima, te da investitor nema ni dozvolu da zaustavi promet na spomenutoj lokaciji, druga strana tvrdi drugačije.

Odvjetnica Draženka Jurišić, koja zastupa investitora već ranije je za Bljesak.info izjavila kako u Zakonu o građenju stoji kako se izgradnji objekta pristupa dobivanjem odobrenja za gradnju.

I investitor Azinović ranije je govorio za Bljesak.info rekavši kako ima potrebno rješenje, te da je početak radova prijavljen te kako se stanari bune jer je jedan od njih htio kupiti zemljište od njega, a on ga nije htio prodati.

''Do sada je tri puta bila javna rasprava, svi su mogli doći i vidjeti projekt urbanizma, mogu pričati kako god žele, no ovo je završena stvar'', poručio je tada Azinović, koji, prema najnovijem inspekcijskom rješenju ima pravo žalbe, ali ona ''ne odgađa izvršenje Rješenja'', odnosno uklanjanje radova.

Kopirati
Drag cursor here to close