Štrajk

Ima i toga: Federalna agencija nema plaće, doprinosa, ureda…

Sindikat Agencije za privatizaciju najavio je štrajk jer su  radnici bez plaće i doprinosa pet mjeseci…
Vijesti / Politika | 15. 02. 2021. u 10:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sindikat Agencije za privatizaciju u Federaciji BiH danas je najavio štrajk upozorenja kojim traže uključenje Vlade FBiH u rješavanje deblokade računa Agencije, kako bi radnicima bile isplaćene zaostale plaće, uplaćeni doprinosi i osigurani uvjeti za rad.

Predstavnici sindikata jutros su se okupili ispred sjedišta Vlade FBiH u Sarajevu, gdje su ukazali da radnicima plaće i doprinosi nisu uplaćeni od rujna, zbog čega su ostali bez zdravstvenog osiguranja u vrijeme pandemije virusa korona.

Sindikalci su ukazali i na loše uvjete rada u Agenciji, te zahtijevaju da se radnicima osigura uredski prostor, materijal i telekomunikacije.

"Radnici Agencije su iskazali veliko strpljenje i razumijevanje, specifičnost ekonomskog trenutka i ostalo, ali smo dovedeni do zida i tražimo hitno rješenje ove situacije, jer ova agonija traje čitavu godinu dana u vrijeme pandemije ovo je nedopustivo", poručili su iz Sindikata.

Smatraju kako Vlada FBiH ima zakonsku nadležnost za provođenje zakona FBiH, uključujući i privatizacijski, te da je neophodno da se aktivno uključi i nađu sredstva za deblokadu računa.

Teško financijsko stanje Agencije uzrokovano je blokadom računa na osnovu presude Vrhovnog suda FBiH, prema kojoj Agencija duguje 6.225.285 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close