Vidimo se na misi

Ilija Cvitanović dobio prijetnje smrću

Politički lideri gotovo svih bošnjačkih stranaka izrazili su protivljenje održavanju svete mise za žrtve Bleiburga.
Vijesti / Politika | 10. 05. 2020. u 12:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik HDZ-a 1990 i član Predsjedništva HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović dobio je prijetnje smrću i to zbog toga što je podržao služenje svete mise za sve žrtve bleiburške tragedije kad su partizani po završetku 2. svjetskog rata pobili desetke tisuća osoba bez bilo kakvog suda. Sveta misa će se održati 16. svibnja u katedrali Srca Isusova u Sarajevu, piše Dnevnik.ba.

Pročitajte još

Politički lideri gotovo svih bošnjačkih stranaka izrazili su protivljenje održavanju svete mise za žrtve Bleiburga. Tako su nakon političara, zabranu svete mise zatražile i neke nevladine udruge.

''Prijetnje koje sam dobio prijavio sam policiji. Zgrožen sam reakcijom sarajevske javnosti na održavanje svete mise za žrtve Bleiburga. Jednostavno mi je neshvatljivo da u srcima naših sugrađana postoji tako puno mržnje koja se svako malo javno manifestira. Ovoga puta na meti je katolička crkva, sutra će biti netko drugi. To su vrlo zabrinjavajuće poruke i to nije put kojim se gradi zajednička budućnost'', rekao je Cvitanović.

Inače, Cvitanović se našao na meti nakon što je njegova stranka HDZ 1990 izdala priopćenje za javnost u kojem se pita zašto se želi zabraniti molitva za duše preminulih žrtava. Ustvrdili su kako je pritisak koji se vrši na katoličku crkvu i kardinala Puljića nekorektan, poručili su i kako će biti prisutni na svetoj misi u sarajevskoj katedrali 16. svibnja ove godine.

Kopirati
Drag cursor here to close