Nakon Fadila

I predsjednik Komunističke partije BiH bori se protiv antifašizma

Poslije Abdulaha Skake i Fadila Novalića, ''borbi protiv antifašizma'' pridružio se i predsjednik Komunističke partije BIH Muhamed Imamović.
Vijesti / Politika | 09. 05. 2018. u 22:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Mi obilježavamo naše praznike. To je naše, naša povijest kojom se ponosimo. To je nama normalno i prirodno. Mislimo da je danas, imajući u vidu ono čim smo okruženi, borba protiv antifašizma u Bosni i Hercegovini potrebnija nego ikad u prošlosti", kazao je predsjednik Komunističke partije BiH Muhamed Imamović i tako se pridružio premijeru Federacije Fadilu Novaliću u izjavi dana.

Naime, i premijer Federacije pao je na razlikovanju pojmova fašizam i antifašizam.

''Nalazimo se na Partizanskom groblju, i da podsjetimo, riječ 'partizansko' dolazi od riječi 'partizani' i moramo sebi pojasniti da partizani nisu obični ljudi, jer su bili na tom putu, putu borbe protiv antifašizma koje je Europa prepoznala kao svoj pravac'', rekao je danas zbunjeno premijer Federacije BIH Fadil Novalić u Mostaru.

Novalić nije prvi političar, odnosno točnije rečeno SDA-ovac, koji je ''pao'' prilikom brkanja pojmova ''fašizam'' i ''antifašizam''.

Naime, na istoj borbi pao je i sarajevski gradonačelnik Abdulah Skaka koji je ranije također pozdravljao borbu protiv antifašizma, a upravo je Skaka platio obnovu partizanskog-spomen groblja u Mostaru kao i postavljanje zastave BiH na brdu Fortica. 

Kopirati
Drag cursor here to close