Dr. Safet Mujić

I DF o mostarskoj bolnici

Stranka navodi kako je Skupština kao osnivač u punoj obavezi u zakonskim okvirima riješiti nastalu situaciju i iznaći rješenje i isplatiti postojeći dug.
Vijesti / Politika | 07. 08. 2019. u 14:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Kantonalni odbor Demokratske fronte HNŽ potiče zakonske osnivače Kantonalne bolnice Dr.Safet Mujić da se odazovu na svoje obveze i odgovornosti i da u Kantonu imamo stabilan medicinski centar Dr. Safet Mujić'', navodi se u priopćenju za javnost ogranka ove stranke koja navodi kako ova bolnica ''mora ostati na usluzi građana i skrbiti o zdravlju ljudi, neopterećeno sličnim problemima''.

Stranka navodi kako je Skupština kao osnivač u punoj obavezi u zakonskim okvirima riješiti nastalu situaciju i iznaći rješenje i isplatiti postojeći dug.

''Obustavom rada mogu nastati dalekosežne posljedice kako po uposlene tako po zdravstvenu skrb građana. Menadžment i sindikat, moraju izvršiti pritisak na Kantonalnu Skupštinu, Vladu i nadležno ministarstvo kako i sami radnici. U rješavanja problematike Kantonalne bolnice treba da se u svom kapacitetu i nadležnostima zainteresiraju nadležno entitetsko Ministarstvo zdravstva kao koordinaciona institucija  kada je zdravstvo u FBiH u pitanju'', navodi DF.

Dodaje se kako Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ nije u stanju samo riješiti problem i već očekivano će prebaciti svoju odgovornost prema ministarstvu.

''Nebriga o višemilijunskim dugovima i ignorantski pristup prema Kantonalnoj bolnici je nedopustiv, te apeliramo da se stanje u javnom zdravstvu čiji je Centar sudionik započne žurno rješavati'', navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close