Opet kriva korona

I BiH državljani u Norveškoj ostali bez glasačkih listića

''Najvjerojatnije se radi o kašnjenju u poštanskom prometu, a zbog pandemije koronavirusa'', pojasnili su iz Veleposlanstva BiH u Norveškoj.
Vijesti / Politika | 15. 11. 2020. u 13:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što se oglasila Veleposlanica BiH u Grčkoj, redakcijama novinskih kuća u Sarajevu javili su se i BiH građani iz Norveške, koji kažu kako nemaju pravo glasa i tvrde da nisu dobili svoje glasačke listiće.

''Mi u gradu Stavanger u Norveškoj nismo uopće dobili svoje glasačke listiće i ako smo uredno prijavljeni'', glasila je poruka.

Novinari Dnevnog avaza su ovu informaciju provjerili u Veleposlanstvu.


''Najvjerojatnije se radi o kašnjenju u poštanskom prometu, a zbog pandemije koronavirusa'', pojasnili su iz Veleposlanstva BiH u Norveškoj.

Dodali su da građani svoje glasove Središnjem izbornom povjerenstvu BiH mogu dostaviti do 25. studneog, te da im Veleposlanstvo stoji na raspolaganju.

Na današnjoj konferenciji za medije SIP-a, na pitanja novinara o kašnjenju dostave izbornog materijala u Grčku, predsjednik CIK-a BiH Željko Bakalar je kazao da je u pitanju obustava poštanskog prometa zbog „lockdowna“.

''To je slučaj i u Grčkoj, oni su u „lockdownu“ i pošiljke su zapele u Istanbulu. Dakle nije do SIP-a BiH mi smo uputili pošiljke, dali smo mogućnost da glasuju u DKP-u. Nismo mogli utjecati na pandemiju i poštanski promet'', pojasnio je Bakalar.

Kopirati
Drag cursor here to close