Mostar

HVIDR-a podržava savez dva HDZ-a

Iz Udruge pozdravljaju zajedništvo svih hrvatskih stranaka okupljenih oko Hrvatskog narodnog sabora te podupire deklaraciju.
Vijesti / Politika | 20. 02. 2019. u 14:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Upravni odbor Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HR HB Mostar na današnjoj je sjednici podržao savez između HDZ-a BiH i HDZ-a 1990. kao i predsjednike tih stranaka Dragana Čovića i lliju Cvitanovića.

''Hrvatski narod je bio čvrst, odlučan i jedinstven u svim trenutcima iskušenja kroz povijest, a tako je i danas kada je potrebno zajedništvo oko realizacije institucionalne slobode. Zato podupiremo njihovu ustrajnost u izmjenama izbornog zakona i Ustava BiH kako bi Hrvati, kao i druga dva naroda imali u potpunosti jednaka prava, a to je i jamstvo napretka ove države i njezinih ambicija da postane dio euroatlantskih integracija i obitelj i civilizacije kojoj smo uvijek pripadali'', navode u priopćenju.

Iz Udruge pozdravljaju zajedništvo svih hrvatskih stranaka okupljenih oko Hrvatskog narodnog sabora te podupire deklaraciju koja je donesena na nedavnom zasjedanju HNS-a BiH u Mostaru, a ''koja se tiče odnosa prema dostojanstvu Domovinskog rata i časne uloge Hrvatskog vijeća obrane u očuvanju hrvatskog naroda i Bosne i Hercegovine''.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close