Tomislavgrad

HVIDR-a vrši reevidenciju članstva

Cilj je novog vodstva podignuti članstvo i udrugu na veću razinu.
Vijesti / Flash | 18. 10. 2017. u 13:18 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga HVIDR-a HVO HB Tomislavgrad uputila je u srijedu poziv svojim članovima i braniteljima koji to nisu, a imaju riješen status ratnoga vojnoga invalida (RVI), da se jave u prostorije udruge radi reguliranje članstva uz reevidenciju i upis novih članova s korigiranjem nove članarine.

Kako su za Fenu kazali iz navedene udruge, odlukom Predsjedništva Udruge HVIDR-a HVO HB Tomislavgrad, određena je nova članarina i ona iznosi 5 KM tako da za određene korekcije svi članovi udruge moraju ispuniti novi formular koji se nalazi u Općinskoj službi za pitanje branitelja.

Za postupak novog učlanjenja u Udrugu HVIDR-e HVO HB Tomislavgrad, iz udruge su dodali kako je potrebno doći u njihove prostorije smještene u zgradi Skupštine Hercegbosanske županije.

Prema njihovom Statutu članom Udruge HVIDR-a HVO HB Tomislavgrad može postati hrvatski ratni vojni invalid iz Domovinskoga rata kojem je status RVI priznat drugostupanjskim rješenjem o invalidnosti FBiH s tim da je ta invalidnost posljedica rane ili ozljede koju je zadobio u Domovinskom ratu, kao zatočenik u zatvoru ili naprijateljskom logoru u Domovinskom ratu i kojem je organizam oštećen zbog bolesti, a bolest, pogoršanje bolesti, odnosno pojava bolesti neposredna je posljedica sudjelovanja u Domovinskom ratu.

Za sve članove u tijela udruge (Predsjedništvo, Nadzorni odbor i Sud časti ) izabrani na zadnjoj skupštini održanoj u srpnju ove godine, postupak učlanjenja se mora obaviti u roku od mjesec dana i obvezan je, dok za ostale članove postupak reevidencije vrijedi do šest mjeseci.

Trenutno ova udruga u Tomislavgradu broji 97 članova a cilj je novog vodstva podignuti članstvo i udrugu na veću razinu.

Kopirati
Drag cursor here to close