Ali nadaju se

HSPF žali što Cormack nema vremena za sastanak

''Nažalost, iz veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u BiH obaviješteni smo kako veleposlanica Cormack u nadolazećem periodu neće imati vremena za održavanje susreta sa studentima na Sveučilištu u Mostaru'', kažu iz HSPF-a.
Vijesti / Politika | 30. 11. 2018. u 11:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski studentski politološki forum (HSPF) je početkom prošlog tjedna pozvao američku veleposlanicu u BiH Maureen Cormack na susret i razgovor sa studentima Sveučilišta u Mostaru, no dobili su odgovor kako veleposlanica u narednom periodu nema vremena za susret.

Priopćene HSPF-a prenosimo u cijelosti:

''Poznato je da veleposlanica Cormack u svojim obraćanjima ističe značajnu ulogu mladih ljudi i studenata te da vjeruje da oni mogu biti glasovi promjene u Bosni i Hercegovini tako što će sudjelovati u svim društvenim i političkim procesima.

Tim povodom, HSPF je odlučio pozvati veleposlanicu Cormack u Mostar s ciljem otvaranja dijaloga za koji vjerujemo da itekako može biti od pomoći mladim ljudima. Uvjereni smo kako bi direktna komunikacija između studenata i stranih veleposlanika s bogatim životnim i diplomatskim iskustvom značila znak otvorenosti i spremnosti da gradimo zdraviji ambijent u Bosni i Hercegovini te da studenti na takvim susretima mogu mnogo naučiti.

Nažalost, iz veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u BiH obaviješteni smo kako veleposlanica Cormack u nadolazećem periodu neće imati vremena za održavanje susreta sa studentima na Sveučilištu u Mostaru. Iako svjesni raznih obveza koje uvažena veleposlanica Cormack izvršava, ipak izražavamo žaljenje što naš susret neće biti ostvaren.

Nadamo se da ćemo u budućnosti uspjeti ostvariti susret s američkim veleposlanikom u BiH kako bismo otvorili dijalog i na obostrano zadovoljstvo razmijenjivali iskustva, a sve s krajnjim ciljem izgradnje demokratičnijeg i zdravijeg ozračja u Bosni i Hercegovini'', priopćeno je iz HSPF-a.

Kopirati
Drag cursor here to close