Kockanje

HSP BiH neće bojkotirati izbore

Vijesti / Politika | 11. 04. 2022. u 10:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ukoliko dođe do održavanja izbora bojkot izbora za Hrvatsku stranku prava BiH nije opcija. Smatramo da bi to dovelo do nesagledivih štetnih posljedica za Hrvate u BiH te da se ne smijemo kockati prvenstveno sa Županijama jer iz njih se realno crpi ogromna snaga'', priopćio je predsjednik Hrvatske stranke prava BiH Nikola Raguž.

Foto: PR / HSP BiH u Posavini

Pozivao je na izmjene Izbornog zakona i djelomične izmjene Ustava BiH.

Naime, izaslanstvo HSP BIH predvođeno predsjednikom stranke Ragužem i članom predsjedništva Zvonkom Jurišićem boravilo je u radnoj posjeti Županiji Posavskoj.

''Predsjednik Županijskog vijeća HSP BiH Mario Pejić iznio je presjek stanja i aktivnosti koje je stranka poduzela u proteklom periodu kao i o planovima u narednom razdoblju. Na HSP-u kao jedinoj oporbi je velika odgovornost okupiti narod te vratiti dostojanstvo Posavini, da bude mjesto ugodnog života a ne da Posavina služi kao poligon za iseljavanje što na žalost danas jest'', navedeno je u priopćenju.

''HSP BiH poziva lidere da se iskoristi još ovo malo vremena koje je ostalo do raspisivanja izbora na nastavak dijaloga i postizanje dogovora. Apeliramo na dobru volju, razum i svako odbacivanje nakane da se drugi i drugačiji dovede u nepovoljan politički položaj'', navedeno je.


Kopirati
Drag cursor here to close