Luka Bebić

Hrvatska treba tužiti BiH zbog Komšića

On kaže da novoizabrani hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić najavom tužbe protiv Hrvatske zbog izgradnje pelješkog mosta "želi iznuditi priznanje krivotvorene granice koja je navodno određena 1999. godine".
Vijesti / Politika | 15. 10. 2018. u 09:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić smatra da Hrvatska treba tužiti BiH jer "pokušava izmijeniti avnojevske granice bivše Jugoslavije, potvrđene Badinterovom komisijom, svjesno se koristeći falsifikatom".

On kaže da novoizabrani hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić najavom tužbe protiv Hrvatske zbog izgradnje pelješkog mosta "želi iznuditi priznanje krivotvorene granice koja je navodno određena 1999. godine". 

Bebić navodi da je još 1974. godine geodet Radovan Vuletić krivotvorio da otoci Veliki i Mali Škoj, koja se nalaze uz poluotok Klek, pripadaju BiH, iako su bila u vlasništvu obitelji Gučić i uknjižena u zemljišnim knjigama i katastru hrvatske općine Duba Stonska. 

"Naši članovi komisije za utvrđivanje granice 1974. taj zapisnik nisu potpisali nego ga je on sam izmislio. Zato predlažem hrvatskoj državi da iz pasivne uloge odbrane pređe u aktivnu ulogu i tuži BiH koja, svjesno se koristeći falsifikatom, pokušava izmijeniti avnojevske granice bivše Jugoslavije, potvrđene Badinterovom komisijom", rekao je Bebić za "Večernji list". 

Bebić, koji je prvi prije 20 godina u ime Kluba HDZ-a predložio gradnju Pelješkog mosta, kaže da se Hrvatska ne treba obazirati na osporavanje gradnje mosta jer to nije cilj. 

"Cilj je pritisak na Hrvatsku da prizna granice koje žele iznuditi na osnovu falsifikata. Komšićeva provokacija sračunata je kako bi mu prihvatili taj falsifikat koji Sabor nije ratificirao i nadam se da neće", rekao je Bebić, prenosi Srna.

 
Kopirati
Drag cursor here to close