Pejčinović Burić

Hrvatska ministrica u Mostaru

Pejčinović Burić razgovarat će o nizu tema koje su od ključnog značaja za Hrvate i hrvatski narod u Bosni i Hercegovini, među kojima je u ovome trenutku najvažnije pitanje njihove političke ravnopravnosti.
Vijesti / Politika | 05. 03. 2018. u 13:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović susreo se u Mostaru s ministricom vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske i potpredsjednicom Vlade Marijom Pejčinović Burić.

Sugovornici su razmijenili mišljenja o odnosima dviju zemalja, europskoj perspektivi BiH i položaju hrvatskog naroda u BiH.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Čović informirao je ministricu Pejčinović Burić o predaji Upitnika visokim dužnosnicima Europskoga povjerenstva, održanoj 28. veljače 2018. godine, te istaknuo kako je sada neophodno ubrzati aktivnosti koje vode kandidacijskom statusu BiH i obnovi svih reformskih procesa.

Razgovaralo se, također, o nužnoj izmjeni Izbornog zakona. Dr. Čović je i ovoga puta ponovio da Hrvati, kao jedan od tri konstitutivna naroda, moraju imati jamstva da će kroz proces slobodnih i demokratskih izbora moći izabrati svoje legitimne političke predstavnike, te osigurati institucionalnu jednakost hrvatskog naroda s ostala dva naroda.

Ministrica Pejčinović Burić kazala je na kraju susreta kako će Republika Hrvatska uvijek pružati aktivnu prijateljsku potporu Bosni i Hercegovini na njezinom europskom i euroatlantskom putu.

Kopirati
Drag cursor here to close