Washington

Hrvatska će razotkriti ruske igrače u BiH?!

Hrvatski ministar kaže da se s takvim djelovanjima ''mora obračunavati, drugačije komunicirati i povlačiti poteze koji će onemogućiti spomenute ruske saveznike da to rade''.
Vijesti / Politika | 15. 02. 2024. u 20:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska na sljedećem summitu NATO-a u srpnju u Washingtonu ''želi osvijestiti kod svojih saveznika hibridni rat i djelovanje ruskih saveznika u svom susjedstvu, u jugoistočnoj Europi'', izjavio je u četvrtak u Bruxellesu ministar obrane Ivan Anušić.

''Mi na summitu u Washingtonu želimo staviti na stol i osvijestiti sve članice NATO-a o temi hibridnog rata, deklariranih i nedeklariranih saveznika Rusije koji funkcioniraju i postoje na jugoistoku Europe'', rekao je Anušić u izjavi novinarima nakon sastanka ministara obrane država članica NATO-a u Bruxellesu, piše Hina.

''Zna se o kome govorimo i o kojim njihovim potezima govorimo. Mislim da je to izuzetno ozbiljna tema koja u ovom trenutku nije dovoljno osviještena ni u javnosti ni kod saveznika u NATO-u'', dodao je hrvatski ministar obrane.

Istaknuo je da se s takvim djelovanjima ''mora obračunavati, drugačije komunicirati i povlačiti poteze koji će onemogućiti spomenute ruske saveznike da to rade''.

''Drugim riječima rečeno, da ne mogu sjediti na dvije stolice'', rekao je ministar.

Dodao je da je ''hrvatsko bliže susjedstvo i ono malo dalje jugoistočno područje trusno u sigurnosnom smislu i da to kontinuirano podupire Rusija''.

Sastanak na vrhu u Washingtonu se održava od 9. do 11. srpnja ove godine

 

Kopirati
Drag cursor here to close