Livno

HRS ušao u vladu u HBŽ-a

Za predsjednika Gradskog odbora izabran je Ivica Brešić, a za tajnicu je izabrana Ivana Perković.
Vijesti / Politika | 04. 05. 2020. u 11:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska republikanska stranka postaje dijelom gradskog vijeća Grada Livna, i to s tri vijećnika te preko predsjednika Ivice Brešića dobiva mjesto aktualnoj Vladi HBŽ u tehničkom mandatu, priopćeno je nakon što je ova stranka oformila gradski odbor u Livnu.

S izborne skupštine je poručeno kako je ''HRS djelima pokazao kako postoji alternativa politici korupcije, nepotizma, nestručnosti i prodaje nacionalnih interesa''.

''Pokazali smo kako postoji netko tko ima hrabrosti stati u kraj režimu i odnarođenoj kasti koja sve čini kako bi raselila što više ljudi. Postoji netko tko će se izboriti za društvo jednakih pred zakonom i društvo jednakih mogućnosti za sve. To smo pokazali dosadašnjim radom, a to ćemo pokazati i na lokalnim izborima'', poruka je s izborne skupštine gradskog odbora HRS-a Livno.

U gradski odbor su izabrani: Marijana Brešić, Stipe Perković, Tin Brdar, Mirko Krivić, Toni Miloloža, Kristina Mandić, Tomislav Pervan, Ivana Perković i Ivica Brešić, inače ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u tehničkoj Vladi Hercegbosanske županije.

Za predsjednika Gradskog odbora izabran je Brešić, a za tajnicu je izabrana Ivana Perković.

''Živimo u nadograđenoj inačici komunističkog režima, samo što se partija ne zove više partijom, nego HDZ-om. Nameće nam se kolektivna pamet, diktira nam se kako i što misliti, stvaraju se neke neofeudalne elite koje onemogućuju bilo kakav vid slobodnog mišljenja i rada, osim onog koji bi bio u njihovoj službi. Potrebno je imati dosta hrabrosti uhvatiti se u koštac sa ovakvim društvenim uređenjem i usprotiviti mu se. HRS se posljednjih godina isprofilirao kao najjasniji odgovor ovom režimu i čast nam je što smo uspjeli institucionalno proširiti svoje djelovanje na Livno'', rekao je, pored ostalog, Slaven Raguž, predsjednik HRS-a na skupštini. 

Predsjednik G.O. HRS-a Livno Ivica Brešić rekao je kako je''izborna skupština HRS-a Livno novi početak''.

''Početak autohtone hrvatske politike koja će živjeti i djelima pokazati kako se može oduprijeti korupciji i kriminalu. Kako se može izgraditi život u kojem će egzistencija ovisiti o stručnosti, radu i znanju, a ne o stranačkoj ili rodbinskoj pripadnosti. Livno i HBŽ imaju toliko resursa i mogućnosti za razvoj i ispunjen život svojih žitelja i mi ćemo se izboriti da se ti resursi stave u službu budućnosti sviju nas, a ne samo probranih. Ne prihvaćamo društvo koje naše obitelji tjera u inozemstvo. Odgovornost je sada na nama da svojim radom i djelima tome stanemo, konačno, u kraj!'', rekao je Brešić.

HRS tvrdi da je, po posljednjim predizbornim istraživanjima javnosti, urađenih od strane nevladinog sektora, trenutno druga hrvatska politička snaga u HNŽ-u i ZHŽ-u.

''Formiranjem G.O. Livno, planiranim širenjem stranke u Tomislavgradu, organiziranjem inicijativnih odbora u Glamoču i Kupresu, kao i formiranjem Županijskog odbora HRS-a u HBŽ-u, cilj je osnažiti HRS i u ovoj županiji kao drugu stranku po snazi kod Hrvata i pokazati to na sljedećim lokalnim izborima'', naveo je HRS.

Kopirati
Drag cursor here to close