Obezglavljeni narod

HRS pita: Zašto se ZHŽ još uvijek nije spremila za koronavirus?

Otvoreno pismo Ljubi Grizelju, načelniku Gruda i Vladi ŽZH
Vijesti / Politika | 23. 03. 2020. u 12:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Po navodima stručnjaka, ukoliko se ne pridržavamo mjera propisanih od nadležnih službi, postoji realna opasnost da broj zaraženih pregazi naš zdravstveni sustav. Zato je neophodno da svatko od nas ponaosob pokaže krajnju razinu odgovornosti, sluša zapovijedi nadležnih službi i pomogne svakome onome čija je egzistencija ugrožena u ovom trenutku, navode u svom priopćenju iz Općinskog odbora Hrvatske republikanske stranke - Grude, koje prenosimo u cijelosti.

''No, moramo ovim putem pozvati vlast općine Grude i ZHŽ-a da učine isto. Jasno je kako Mostar neće moći primiti sve oboljele, zašto naša Županija još uvijek nije opremila prostor za prijem oboljelih od koronavirusa? Zašto se naši predstavnici u izvršnoj vlasti, naš Načelnik ne obrati javnosti?

Ministarstvo zdravstva, jednako kao i općine, u proračunu imaju milijunske iznose sredstava za opremanje zdravstvenih institucija za potrebe prevencije epidemioloških zaraza, kamo su otišla ta sredstva, ako se planiraju trošiti sredstva s namjenskog računa za zaštitu i spašavanje? Koliko imamo respiratora na raspolaganju? Kakvo je stanje sa maskama, rukavicama i zaštitnim naočalama?

Gospodo, moramo li čekati 100 ili 1000 oboljelih da bismo nešto učinili? Postavite policijske punktove i maksimalno ograničite ulaske u našu Županije, pribavite opremu i pripremite prostor za prijem oboljelih i ono što je najvažnije, obraćajte se svakodnevno i više puta javnosti putem medija. Nevjerojatno nam je kako je naš narod obezglavljen u ovom trenutku. Djelujte preventivno.

Zar ćemo dopustiti da liječnici, zbog nedostatka medicinske opreme, moraju odlučivati tko će preživjeti, a tko ne, kao što je to trenutno slučaj u Italiji i Španjolskoj? Učimo iz iskustava zemalja koje su puno uređenije od nas kada je zdravstvo u pitanju.

Proračun ZHŽ je preko 90.000.000,00 KM, a Općine Grude preko 10.000.000,00 KM, zaboravite projekte kojima kupujete pojedine glasače na izborima i barem jednom u 25 godina se stavite u službu ovoga naroda'', istaknuli su.

Kopirati
Drag cursor here to close