''Zbog HDZ-a''

HRS Široki Brijeg: Netransparentno 'propala' zakazana 12. sjednica GV

''Krivaca za takav scenarij treba tražiti u redovima širokobriješkog HDZ-a koji, očito je, u svojim redovima nema osobu koja zna voditi sjednicu, pa ju je bilo puno lakše, suprotno Poslovniku''
Vijesti / Politika | 09. 02. 2022. u 18:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: HRS / Odgođena sjednica

''Netransparento je 'propala' 12 zakazana sjednica GV Široki Brijeg, a krivca prije svega treba tražiti u redovima širokobriješkog HDZ-a'', priopćio je HRS Široki Brijeg.

To se dogodilo kako iz širokobriješkog HRS-a tvrde ''istovremeno s propalim pregovorima u Neumu.

''Krivaca za takav scenarij treba tražiti u redovima širokobriješkog HDZ-a koji, očito je, u svojim redovima nema osobu koja zna voditi sjednicu, pa ju je bilo puno lakše, suprotno Poslovniku kojeg su oni pisali, odgoditi a za što nije bilo nikakvog zakonskog uporišta'', navode iz HRS-a.

Dalje, u priopćenju za javnost pojašnjeno je što se dogodilo u danima koji su prethodili sjednici.

''Dva dana prije sjednice, nama vijećnicima kazano je kako je predsjednik GV pozitivan (naravno to nije ništa sporno). Međutim, sukladno Poslovniku sjednica se morala održati jer je bila zakazana i materijali pravovremeno podijeljeni (Poslovnik jasno propisuje tko mijenja predsjednika, a što u slučajevima ukoliko se i ta zamjena ne može obaviti).
Naravno, to nije prvi put da se krši navedeni Poslovnik koji također jasno propisuje i rokove od mjesec dana u kojima se mora odgovoriti na upite koji se postave Gradskom vijeću. Međutim, nije se jednom dogodilo da se ne odgovori sukladno propisanim rokovima (postoje stenogrami na kojima je HRS-ov vijećnik upozoravao na navedeno)'', priopćeno je iz ove stranke.

To je, kako dalje navode ''zajednička špranca Čovićevog i širokobriješkog HDZ-a, ovaj prvotni pampozno 20 godina najavljuje uspjeh u neuspjelim pregovarima za koje uvijek imaju izliku i opravdanje za svoje neuspjehe, a ovi drugi krše vlastite propise jer misle da mogu što hoće, ali za zaboravljaju da ne mogu i neće moći do kada hoće.''

Iz HRS-a kažu i da bi logičnije bilo da su se širokobriješki hdezovci uhvatili posla i ''prilagodili aktualnom trenutku sporni Poslovnik pa ga modernizirali na način da vijećniku, predsjedniku koji eventualno ima pozitivan nalaz na Covid omoguće rad od kuće uključivanjem preko videolinka.''

''Naravno HRS Široki Brijeg je i za to uputio prijedlog, ali evo brzo će proći pandemija (najavljuje struka), pa se možda tada (nekoliko godina nakon) promijene članci u Pravilniku.

Dotada nam samo ostaje gledati kako se krše Pravilnici koji su mrtvo slovo na papiru kao i obećanja oko pregovora u Neumu za koje su, htjeli mi to ili ne, najodgovorniji oni koji drže poluge vlasti. Među Hrvatim to je svakako HDZ! U Neumu Čovićev, u Širokom Brijegu, Kraljevićev - širokobriješki'', priopćio je širokobriješki HRS.

Kopirati
Drag cursor here to close