Nakon presude

HRS poziva na odgovornost zbog žrtve u Haagu  

Iz HRS-a navode kako je "šestorka" 13 godina ostavljena na milost i nemilost samima sebi, što od politike Republike Hrvatske, što zbog politike Hrvata iz BiH.
Vijesti / Politika | 30. 11. 2017. u 10:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Bljesak.info

Hrvatska republikanska stranka (HRS) u potpunosti odbacuje presudu suda u Haagu budući da je politička, nema dodirnih točaka s istinom i pravdom i ne služi pomirenju, priopćeno je iz te stranke.

''Ako dopustimo da ovo što neki zovu presudom u Haagu utječe na društveno političke odnose u BiH, neće ovo biti presuda HZHB, nego BiH. Uzalud neki likuju, ima nas koji pohlepom nećemo ukaljati žrtvu generala Praljka i naše Šestorke, na temeljima koje ćemo izgraditi istinsku, pravednu i jednakopravnu BiH po mjeri svih naroda, a ne samo jednoga. Ili neće biti uopće BiH!'', navodi stranka.

Iz HRS-a navode kako je "šestorka" 13 godina ostavljena na milost i nemilost samima sebi, što od politike Republike Hrvatske, što zbog politike Hrvata iz BiH.

"General Praljak nije doživio nepravdu samo u Haagu, nego ju je doživio i kada je Hrvatska za koju se borio falsificirala i slala dokumente za potrebe Tužiteljstva u Haagu. Doživio ju je kada su se dizale politički montirane optužnice protiv njegovih vojnika i zapovjednika, dok krvoloci Armije BiH ponosno šeću institucijama BiH. Doživio ju je kada hrvatski političari za male novce prodaju domoljublje, samo da bi zasjeli u vlast za Alijanse i Platforme. Doživio ju je kada su hrvatski legitimni predstavnici vlasti nakon što su na njegovo baštini zasjeli, nisu ništa učinili za obranu digniteta i baštine Domovinskog rata i naših svetinja", poručili su iz HRS-a.

Iz te stranke navode kako se iz svega ovog mora izvući pouka.

"Pozivamo sve Hrvate u BiH na dostojanstvo i neodgovaranje na bilo kakav vid provokacija. Sada je trenutak kada moramo pokazati snagu zajedništva. No, ako je netko mislio kako će sve ovo što se dogodilo u Haagu proći bez jednog ispita savjesti i odgovornosti, vara se", stoji u priopćenju te se dodaje kako žrtva generala Praljka neće biti uzaludna.

''General Praljak nije doživio nepravdu samo u Haagu, nego ju je doživio i kada je Hrvatska za koju se borio falsificirala i slala dokumente za potrebe Tužiteljstva u Haagu. Doživio ju je kada su se dizale politički montirane optužnice protiv njegovih vojnika i zapovjednika, dok krvoloci Armije BiH ponosno šeću institucijama BiH. Doživio ju je kada hrvatski političari za male novce prodaju domoljublje, samo da bi zasjeli u vlast za Alijanse i Platforme. Doživio ju je kada su hrvatski legitimni predstavnici vlasti nakon što su na njegovo baštini zasjeli, nisu ništa učinili za obranu digniteta i baštine Domovinskog rata i naših svetinja. Doživio ju je kada oni koji se usude ustati protiv velikobošnjačkog fundamentalizma bivaju optuženi za „unošenje nemira u koalicijske odnose“, „za podjelu hrvatskoga naroda“ ili im govore kako „nije još vrijeme“. Dok u međuvremenu djeca branitelja bivaju primorana napuštati svoja ognjišta, jer im nema mjesta u društvu pored stranačke omladine, rodbine tajkuna i drugih koje postavi nadograđena komunistička partija i sve njene alternativne verzije. Doživio je nepravdu kada svaki put kada smo zbog „viših interesa“ pravdali svaki potez naše politike urađen iz pohlepe i interesa. Danas ostajmo dostojanstveni, ali nemojte misliti da će generalova smrt i žrtva naše Šestorke proći bez odgovornosti'', navedeno je u priopćenju HRS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close