Na današnji dan

HRS poručio zaboravljenim braniteljima HVO-a: Nije bilo uzalud!

Na današnju obljetnicu zaslužili ste svečanost i javno priznanje, ali očigledno današnje dužnosnike hrvatskoga naroda vode neki drugi ideali i motivi.
Vijesti / Politika | 29. 04. 2019. u 10:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradski odbor Hrvatske republikanske stranke u priopćenju za javnost optužio je županijske dužnosnike iz izvršne i zakonodavne vlasti, kako se posljednjih dana uz njihovu suradnju zloupotrebljavaju prostorije pojedinih osnovnih škola u Mostaru u kojima se govori o agresiji ''ustaških zločinaca iz HVO-a'' i ratu u Mostaru koji je ''u pravom smislu počeo 09.05.1993''.

Nadalje se u priopćenju navodi kako su umjesto demantiranja laži, pričekali današnji dan na koji je prije točno 27 godina, dana 29.04.1992., na osnovu Odluke Predsjedništva BiH potpisane od strane Alije Izetbegovića i Skupštine općine Mostar, zaštita grada Mostara u stanju neposredne ratne opasnosti prepuštena HVO-u.

''Pričekali smo ovu obljetnicu kako bi, čestitali braniteljima iz postrojbi HVO-a općinskog stožera Mostar obljetnicu osnutka njihove postrojbe'', navodi se u priopćenju.

Dodaje se kako su postrojbe HVO-a Mostar najzaslužnije za obranu grada Mostara od JNA, s čime je dat obol obrani ne samo Hercegovine, nego i južne Hrvatske.

''Dragi i poštovani branitelji HVO-a grada Mostara, mi koji imamo privilegiju baštiniti vašu žrtvu, ovim putem vam zahvaljujemo za sve. Ponosni smo na ideale koji su vas vodili tada i nećemo dopustiti da ih itko okalja, bilo da dolazi iz reda hrvatskog naroda, bilo da dolazi od drugih. Na današnju obljetnicu zaslužili ste svečanost i javno priznanje, ali očigledno današnje dužnosnike hrvatskoga naroda vode neki drugi ideali i motivi. No, mi smo dokaz da niste i nikada nećete biti zaboravljeni. Nije bilo uzalud!'', navodi se na kraju priopćenja iz Gradskog odbora HRS-a koje u cijelosti možete pročitati na njihovih stranicama.

Kopirati
Drag cursor here to close