Zahvala

HRS biračima - nećemo vas iznevjeriti!

HRS je u urbanim sredinama postala druga stranka Hrvata u BiH.
Vijesti / Politika | 16. 10. 2018. u 14:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedništvo Hrvatske republikanske stranke analiziralo je rezultate Općih izbora 2018. i osvrnulo se na aktualnu političku situaciju u BiH. Zaključak je kako je planirani cilj osvajanja mandata postignut.

U kampanju ušli vlastitim sredstvima

''Hrvatska republikanska stranka je prije izbora zacrtala cilj ulaska u zakonodavnu vlast u tri županije u kojoj smo ponudili svoje liste kandidata. U tome smo i uspjeli, budući da smo u sve tri županije dobili svoje predstavnike u Skupštinama. Ne samo to, HRS je u urbanim sredinama postala druga stranka Hrvata u BiH.  Mi smo u izbornu kampanju ušli isključivo iz svojih sredstava i neizmjerno nas čini ponosnima spoznaja kako smo sa skromnim materijalnim sredstvima, ali suštinom i sadržajem, iza sebe ostavili stranke koje su u kampanju uložile više stotina tisuća KM, vozila, opremu i resurse poreznih obveznika, kako smo porazili stranke koje su imale beskrupuloznu naklonost i podršku medija, međunarodne zajednice i dr. S toga, ovim putem najiskrenije zahvaljujemo svima koji su svoj glas dali HRS-u. Ponosni smo na svaki glas pojedinačno i svojim radom ćemo ga opravdati. Svjesni smo kako je bilo potrebno dosta hrabrosti u našem društvu podržati opciju koja gaji politiku djelovanja za opće dobro, a ne politiku klijentelizma i korupcije'', poručili su iz HRS-a.

Kako su rekli, ulaskom u Skupštine županija dobili su prigodu i pozornicu za dokazati se svojim radom i primjerom.

''Naši glasači su nam dali povjerenje i sada je odgovornost na nama da to povjerenje i opravdamo, što ćemo i učiniti'', poručili su u priopćenju.

Poruka HDZ-u

Predsjedništvo HRS-a se osvrnulo i na rezultate izbora za člana Predsjedništva.

''Na žalost, ono što smo predviđali i o čemu smo govorili na sjednicama Predsjedništva HNS-a početkom godine se obistinilo. Bošnjačka politička elita ponovno je zloupotrijebila diskriminirajuće odredbe izbornog sustava i hrvatskom narodu nametnula svoga člana Predsjedništva. Izbor Željka Komšića smatramo političkom agresijom na hrvatski narod i zadnji čavao u lijes BiH kakva je ona danas. Njegov izbor je prigoda da se, napokon, krene razgovarati o koncepciji BiH kao države uopće, jer je očigledno kako ovako konstituirana BiH nema budućnosti. Koristimo prigodu čestitati pobjednicima ovih izbora, HDZ-u BiH. Neka zahvale Željku Komšiću na kandidaturi i izboru, jer osim njegove kandidature nisu imali, niti su uopće ponudili išta drugo kao izborni program. Ovim putem im poručujemo kako su od naroda dobili odgovornost vođenja hrvatskog naroda, a u ovom trenutku to znači da se bez rasprave i definitivne odluke o koncepciji BiH kao države, njenog ustavno/teritorijalno/administrativnog uređenja, pa tek onda odluke o izmjenama i dopunama Izbornog zakona, ne smije i ne može voditi bilo kakav razgovor o uspostavi izvršne vlasti na državnoj i federalnoj razini'', poručili su iz HRS-a.

Širenje HRS-ove infrastrukture

Kako kažu, izbor Željka Komšića HDZ-u je dao luksuz druge prigode.

''Ne smijete i ne možete ponoviti iste pogreške od prije četiri godine kada ste zasjeli u vlast i dan nakon izbora zaboravili na načelo legitimnosti i sve ono zbog čega je narod glasovao za vas.
Hrvatski narod očekuje jasnu, nedvosmislenu i strateški osmišljenu politiku, a ne demagoške floskule za potrebe pozicioniranja u foteljama i zadržavanja kontrole javnih resursa.  Hrvatska republikanska stranka  će se u idućem razdoblju posvetiti širenju infrastrukture po cijeloj BiH, osnivanju općinskih i županijskih odbora'', poručili su.

Kopirati
Drag cursor here to close