Odbijeni amandmani!

HRS: Korona, kladionica i reakcije ...

"Dragi narode, kasno je za proteste kada se šteta dogodi. Protestira se na izborima! Drugi put, pamet u glavu zato!", kažu mostarski Republikanci
Vijesti / Politika | 06. 09. 2020. u 07:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"HRS je imao 11 (jedanaest!) amandmana na "korona zakon" u HNŽ-u. Definiranje pomoći u skladu sa (ne)ostvarenim prihodom kako bi se pomoglo ne samo onima kojima je zabranjen rad, nego svima koji su pretrpjeli štetu u poslovanju; pomoć osobama koje su ostale bez posla zbog korone, proširenje pomoći na SVE gospodarske kategorije, ukidanje financiranja stranaka, javnu objavu kriterija dodjele, koji moraju biti mjerljivi u skladu sa Zakonom o proračunima; pomoć kulturnim i obrazovnim ustanovama, itd.

Razloge zašto smo ulagali amandmane smo našli u činjenici da se novac proračunskih korisnika troši za stranačke, a ne javne interese. Po stranačkoj direktivi, a ne realnoj potrebi. Kako bi se izbjegle situacije poput one da npr. samo jedna kladionica dobije 150 000 KM, a da u ponedjeljak škole improviziraju sa higijenskim i dezinfekcijskim sredstvima, jer imaju ograničena sredstva.


Objavu kriterija smo tražili radi transparentnosti (a i zakon jasno nalaže to) i kako bi se izbjegle situacije da oni koji dobiju novac dio moraju vratiti u stranku za financiranje izborne kampanje", stoji u priopćenju mostarskih Republikanaca.

"Amandmani su odbijeni! Mi smo reagirali na vrijeme i tamo gdje se realno može nešto napraviti. Nema svrhe sada reagirati. U Skupštini smo ionako planirali tražiti kriterije odabira dobitnika sredstava.

Dragi narode, kasno je za proteste kada se šteta dogodi. Protestira se na izborima! Drugi put, pamet u glavu zato! Inače će nam kladionice, koje su btw radile itekako dobro online, ostati jedina gospodarsko/kulturno/obrazovna grana", stoji na kraju priopćenja.

Kopirati
Drag cursor here to close