Izbori

Ciljevi HRS-a: Načelničko mjesto u Neumu i ulazak u sva općinska i gradska vijeća

Liste HRS-a su kreirane sukladno realnim mogućnostima stranke za uspjeh, odnosno, ide se s listama i kandidatima za one pozicije gdje postoji realna mogućnost osvajanja vijećničkih i načelničkih mjesta.
Vijesti / Politika | 18. 08. 2020. u 12:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na lokalnim izborima 2020.g. u sedam općina HRS nastupa samostalno, dok se u Čapljini nastupa u sklopu koalicije ''Čapljina u srcu ČNS-HRS''. Što se načelničkih mjesta tiče, za načelničko mjesto se kandidira u Neumu, dok će se u Čapljini podržati kandidatura neovisnog kandidata Mile Raguža, priopćeno je iz Hrvatske republikanske stranke. 

Liste HRS-a su kreirane sukladno realnim mogućnostima stranke za uspjeh, odnosno, ide se s listama i kandidatima za one pozicije gdje postoji realna mogućnost osvajanja vijećničkih i načelničkih mjesta. S toga je kao cilj ovih lokalnih izbora postavljen ulazak u sva gradska i općinska vijeća u kojim se HRS kandidira i osvajanje načelničkog mjesta u Neumu, poručeno je.

Pročitajte još

HRS je, također, predao prijavu za izbore u Mostaru.

''Ovim putem se zahvaljujemo svima koji su svojim potpisom više nego podržali kandidaturu HRS-a. U manje od tri sata smo prikupili dovoljan broj potpisa i završili prijavu. U Mostaru HRS nastupa samostalno. Ulazak u bilo kakve predizborne pseudo nacionalne kombinatorike značilo bi suučesništvo u višedesetljetnoj vladavini korupcije, nepotizma, klijentelizma i kartelskog upravljanja javnim dobrima.

Našem društvu općenito je potrebna suštinska i korjenita reforma koja ide dalje od puke zamjene vladajuće oligarhije. Nije i ne može, primjerice, biti cilj svrgavanje s vlasti HDZ-a BiH i njihovih lokalnih partijskih šerifa, nego je cilj svrgavanje njihovog neokomunističkog modela upravljanja i društvenih vrijednosti. To je jedini oporbeni koncept koji ima mogućnosti u jednom trenutku preuzeti vlast. Zbog toga HRS nastupa samostalno na izborima'', priopćeno je.

Nositelji lista HRS-a na lokalnim izborima 2020.:

Livno – Ivica Brešić
Glamoč – Perica Grabovac
Tomislavgrad – Josip Tomić
Grude – Tomislav Bandić
Široki Brijeg – Dalibor Ravić
Rama – Adolf Franjušić
Čapljina (Čapljina u srcu – HRS/ČNS) – Mirko Vasilj
Neum – Boris Katić

Kopirati
Drag cursor here to close