Polog

HRS govorniku: Gdje si bio toga dana?

''Dan nakon kojeg je sve krenulo. Naši očevi nisu trenutka dvojili. Toga dana, došli su u Polog i stali pred tenkove. A ti, počasni govorniče, gdje si bio toga dana?'', stoji u pismu grudskog i širokobriješkog ogranka HRS-a.
Vijesti / Politika | 07. 05. 2021. u 10:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Dana 7.5.1991. naši očevi i majke nisu trenutka dvojili: JNA nije naša vojska! Nisu skriveni u mišjim rupama i partijskim uredima čekali da vide tko će pobijediti u sukobu, koji je tada već bio debelo u zraku, pa da mu se na kraju priklone. Bez imalo kalkulacija, stali su goloruki pred tenkove, a kasnije otišli u rat'', naveli su u zajedničkom priopćenju ogranci Hrvatske republikanske stranke u Širokom Brijegu i Grudama.

''Uvreda je svima njima, kao i nama koji baštinimo njihovu žrtvu, dopustiti da oni koji su prije 30 godina ne samo bili na suprotnoj strani, nego i za nju djelovali, danas vode glavnu riječ na obljetnici ovog događaja. Pitamo se, koga oni danas uistinu slave, one koji su stali pred tenkove, ili one koji su tenkove poslali?'', navodi se u priopćenju stranaka koje su danas, kako navode, ''simbolički obilježili ovaj datum posjetom mjestu gdje je goloruk narod zaustavio tenkove i polaganjem vijenaca na trgu kod Kamenog križa u Širokom Brijegu''.

'''Naši branitelji i naš narod su ustali protiv jugokomunističkog režima. Ne dopuštamo da glavnu riječ vode oni koji su se do zadnjeg trenutka borili za taj režim, a najodgovorniji su što danas živimo nadograđenu inačicu tog istog režima. Pod krinkom borbe za vašu ostavštinu, borbe za interese naroda za kojeg se ginulo, desetljećima uvijek istih ispraznih obećanja i borbe samo za svoj probitak, kao što su nekad služili Beogradu, danas služe Sarajevu. Nećemo im dopustiti danas da budu glasniji. Hrvatski narod je prkosan i ponosan narod. Pokazali smo to na današnji dan prije trideset godina, moramo to pokazati i danas i ubuduće dok god bude trebalo, jer rat oružjem je gotov, ali borba i dalje traje'', navodi HRS.

U priopćenju se navodi kako je današnji dan svojevrsni nulti trenutak Domovinskog rata.

''Dan nakon kojeg je sve krenulo. Naši očevi nisu trenutka dvojili. Toga dana, došli su u Polog i stali pred tenkove. A ti, počasni govorniče, gdje si bio toga dana?'', stoji u pismu grudskog i širokobriješkog ogranka HRS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close