Diskriminacija

HRS Široki Brijeg za povratak navijača na tribine

''Vratimo navijače na tribine!'', poručeno je u priopćenju.
Sport / Nogomet | 04. 05. 2021. u 13:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potaknuti činjenicom da je odobren ulazak određenog dijela navijača na utakmice košarke, koje se odigravaju u zatvorenim prostorima, smatramo da je došlo vrijeme za dopuštanje prisutnosti određenog dijela navijača na utakmicama nogometa, navodi se u priopćenju GO HRS Široki Brijeg. 

Iz HRS-a navode kako je dopustiti da navijači budu prisutni u zatvorenom prostoru na utakmicama košarke, a u isto vrijeme držati zabranu dolaska navijača na utakmice nogometa apsurdno. 

''Također, tko je gledao derbi NK Široki Brijeg - HŠK Zrinjski nije mogao ne primijetiti da ipak ima navijača, ali to su oni VIP navijači. Pa se stoga postavlja razumno pitanje zašto 'običnim' navijačima nije dopušten ulazak na tribine, a VIP navijačima je dopušten?'', pitaju se iz HRS-a dodajući pitanje:

''Radi li se tu o epidemiološkim razlozima ne dopuštanja ulaska “običnim” navijačima ili o nekim drugim razlozima?''

Zbog ovakvog očitog diskriminiranja ostalih navijača, navodi se u priopćenju, možda zbog svog statusa ili nečega drugoga, HRS traži da se omogući prisutnost navijača na utakmicama nogometa i na “običnom” dijelu tribina.

Ovakvim potezima vladajuće strukture stvaraju opasnu diskriminaciju koja može biti pogubna za društvo, a uzimajući u obzir da je mogućnost zaraze na otvorenom prostoru minimalna, naglašeno je.

''Od Zavoda za javno zdravstvo ŽZH tražimo da omogući prisutnost određenog dijela publike i na nogometnim stadionima. Vratimo navijače na tribine!'', poručeno je u priopćenju koje potpisuje Dario Hrkać, predsjednik G.O. HRS-a Široki Brijeg.

Kopirati
Drag cursor here to close