Dodik odgovorio

Hoće li se odustati od prijenosa nadležnosti s BiH na entitet?

Mi smo na Skupštini donijeli određene zakone. Ti zaključci su aktuelni i Vlada je donijela zadatak da napravi operativni plan.
Vijesti / Politika | 30. 03. 2022. u 20:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hoće li odustati od prijenosa nadležnosti s BiH na entitet, hoće li smijeniti Dragana Lukača, ministra unutarnjih poslova RS, te kad se može očekivati povećanje mirovina i plaća u ovom bh. entitetu, odgovorio je za N1 član Predsjedništva BiH i lider SDSD-a Milorad Dodik.

S ministrom Lukačem, tvrdi, ima dobar odnos, kao i sa svim ljudima.

“Smjena je stvar, ako dođe do rekonstrukcije Vlade. I stalno se o tome priča. Imamo izbore koji dolaze brzo. Ljudi su u mandatima. Ja tražim od Lukača da radi svoj posao do kraja. I ovo zlo koje nas je zadesilo da se obračunamo s tim kriminalom do kraja”, rekao je, dodajući da će zaustaviti kriminal, te da nitko nije državu pobijedio.

Kako je poznato, Skupština RS izglasala je zaključke o prijenosu nadležnosti sa BiH na entitet, a da li je on odustao, odgovorio je: ''Mi smo na Skupštini donijeli određene zakone. Ti zaključci su aktuelni i Vlada je donijela zadatak da napravi operativni plan. NSRS nigdje nije odlučila povlači li se iz procesa i u tom pogledu ćemo nastaviti raditi ono što je NSRS uradila i u to niko ne treba da sumnja'', podcrtao je.

Tužiteljstvo BiH je saslušalo nekoliko političara u predmetu ‘napad na ustavni poredak’, a Dodik, navodi, nije bio kontaktiran.

Osvrnuo se i na nedavne izjave da od 1. svibnja ide povećanje mirovina i socijalnih davanja u RS. Rekao je i da se povećanje plaća očekuje od 1. kolovoza.

“Idemo i s povećavanjem davanja realnom sektoru kako bi oni povećali plaću radnicima. Vjerujemo da možemo da dođemo do kraja godine da 600 eura bude prosječne plaće u RS“, kazao je.

Kopirati
Drag cursor here to close