Predsjedništvo i Glavno vijeće

HNS pripremio demografsku strategiju

Predsjedništvo i Glavno vijeće raspravljalo o dokumentima za XI. Zasjedanje Hrvatskog narodnog sabora BiH…
Vijesti / Politika | 23. 01. 2023. u 15:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora BiH danas je održalo proširenu sjednicu, kojoj su nazočili i članovi Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH.

Predsjedništvo i Glavno vijeće HNS-a BiH razgovaralo je o aktualnim političkim procesima implementacije izbornih rezultata, kao i uspostave izvršne i zakonodavne vlasti po svim razinama, sukladno dogovorenom dokumentu ''Smjernice, načela i ciljevi u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti za razdoblje 2022.-2026. godine'', priopćeno je iz HNS-a.

Predsjedništvo i Glavno vijeće Hrvatskog narodnog sabora BiH, pozdravili su skoro okončanje procedure imenovanja Vijeća ministara BiH. Ocijenjeno je kako je brzina formiranja vlasti ozbiljan pokazatelj ozbiljnosti i spremnosti provođenja svih reformskih procesa, ali i stabilizacija političke situacije u BiH.

''Hrvatski narodni sabor BiH još jednom pozdravlja odluku Europske komisije kojom se Bosni i Hercegovini uvjetno preporučuje status kandidata za punopravno članstvo u Europskoj uniji, te se snažno zalaže za europsku budućnost, kao i provođenje ključnih reformi u BiH'', navodi se i dodaje kako su Predsjedništvo i Glavno vijeće Hrvatskog narodnog sabora BiH na održanoj sjednici razgovarali i o održavanju redovitog XI. zasjedanja Hrvatskog narodnog sabora BiH, koji će okupiti predstavnike i izaslanike svih hrvatskih stranaka u Bosni i Hercegovini.

''Zasjedanje Sabora, krovne organizacije hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini održat će se 4. veljače, u Hrvatskom domu herceg Stjepana Kosače u Mostaru. Na sjednici su raspravljani dokumenti koji će biti ponuđeni izaslanicima na zasjedanju Sabora. Dogovoren je Dnevni red, Poslovnik o radu te se raspravljalo o Deklaraciji Hrvatskog narodnog sabora BiH, Demografskoj strategiji Hrvata u BiH te Pravilniku o odlikovanju i priznanjima Hrvatskog narodnog sabora BiH'', navodi se.

Podsjetimo, iz HNS-a je u siječnju prošle godine priopćeno kako se ''u drugoj polovini veljače (2022.) planira konferencija na kojoj će biti govora o demografskoj revitalizaciji s posebnim naglaskom na mlade''.

Kopirati
Drag cursor here to close