Ne može više ovako

HNS će prekinuti suradnju s SDA

''Ovakvomu ponašanju, kao i nepoštivanju zakona i procedura Bosne i Hercegovine, mora doći kraj!'', poručuje se u priopćenju.
Vijesti / Politika | 12. 03. 2020. u 14:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Politički predstavnici bošnjačkog naroda predvođeni Strankom demokratske akcije (SDA) na jučer održanoj sjednici Zastupničkog doma PS BiH nastavili su grubo urušavati funkcioniranje pravne države Bosne i Hercegovine'', poručuje Hrvatski narodni sabor.  

Stranka demokratske akcije (SDA) i ''nova većina'' u Zastupničkom domu, navode, po pitanju Središnjeg izbornog povjerenstva, nastavlja proces nepoštivanja zakona i procedura, degradirajući institucije Bosne i Hercegovine, stvara iznova nove krize i pukotine između legitimnih predstavnika konstitutivnih naroda u BiH.

''Ovakvomu ponašanju, kao i nepoštivanju zakona i procedura Bosne i Hercegovine, mora doći kraj!'', poručuje se u priopćenju. 

''SDA uvijek iznova iznenadi svojim odlukama, grubo kršeći dogovore i pokušaj stabilizacije prilika u Bosni i Hercegovini. Jednostranim potezima SDA ruši temelje i budućnost Bosne i Hercegovine. Pokazuje kako ne drži do partnerstva i ne želi napredak ovoj zemlji.

Urušavanje institucije demokratskog odlučivanja, imenovanje novih članova Središnjeg izbornog povjerenstva BiH bez zakonskog uporišta, dužnosnici SDA samo su pokazali pravo lice u nastojanjima da Bosnu i Hercegovinu imaju samo za sebe i bošnjake.

Hrvatski narodni sabor poziva dužnosnike SDA da povuku Odluku o izboru i stupanju na funkciju i prestanku funkcije članova Središnjeg izbornog povjerenstva BiH. Komisija za izbor članova SIP-a po zakonom predviđenoj proceduri mora nastaviti raditi i donositi odluke.

Dužnosnici Hrvatskog narodnog sabora ozbiljno će razmotriti sve mogućnosti kao i buduću suradnju sa SDA. Odgovor na ovu krizu, HNS će ponudit nakon zasjedanja svih tijela Hrvatskog narodnog sabora, donošenjem jedinstvenog stava, po našem mišljenju, ogromnog problema daljnjeg funkcioniranja institucija Bosne i Hercegovine'', poručeno je u priopćenju HNS-a. 

Kopirati
Drag cursor here to close