Ljubav opet puca

Pripremljene prevare: Radončić najavljuje istupanje iz koalicije

Predsjednik SBB-a optužio je SDA da je dodatno povećala utjecaj na SIP i pripremila teren za nove izborne prevare...
Vijesti / Politika | 12. 03. 2020. u 08:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Izborom novih članova Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP), u režiji SDA i SDS-a, realno je očekivati kontinuitet izbornih prevara, čija je žrtva najviše bio SBB. Dovoljno se sjetiti činjenice da je dan uoči izbora 2018. godine zamijenjeno čak 6.500 članova biračkih odbora, a SIP je sve to legalizirao. Danas je (srijeda, op.a.) ta stranka dodatno povećala utjecaj na SIP i pripremila teren za nove izborne prevare'', objavio je na društvenim mrežama predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić povodom izbora članova Središnjeg izbornog povjerenstva.

''Dok mi trošimo svoje zdravlje i posljednji atom snage da pomognemo građanima u migrantskoj krizi, korona pandemiji i na drugim poljima, oni već planiraju kako da ponovo kompromitiraju izborni proces i izvrgnu volju građana. Ako ovo opstane, budući izbori nemaju nikakvog smisla, a ni sadašnja koalicijska participacija u vlasti'', objavio je Radončić.

Zastupnica SBB-a Edita Đapo rekla je da ova stranka već duže nije suglasna s personalnim sastavom SIP-a, ali da ne može podržati ponuđeni prijedlog.

Podsjećamo, Zastupnički dom PSiH izglasao je prestanak mandata čalanova Središnjeg izbornog povjerenstva BiH Ahmeta Šantića, Suada Arnautovića Branka Petriča i Novaka Božičkovića. Za nove članove imenovani su Ahmet Šantić, Suad Arnautović, Vanja Bjelica i Jovan Kalaba.

SNSD, Srpski blok i HDZ napustili sjednicu.

Kopirati
Drag cursor here to close