Presuda

HNS o presudi Mahmuljinu: Iz Srednje Bosne do napada na WTC

Ističe se kako su nacionalni sukobi iskorišteni su za radikalnu islamsku ideologiju i 'džihadsku borbu kao preteče današnjeg djelovanja zloglasnog ISIL-a na prostoru Europe'.
Vijesti / Politika | 25. 01. 2021. u 13:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bošnjački politički i državni vrh mora konačno osuditi zvjerske pohode i zločine mudžahedina u BiH, objavio je Odjel za branitelje Hrvatskog narodnog sabora.

U priopćenju se navodi kako su presudom ratnom zapovjedniku 3. korpusa Armije BiH i ''direktnom rukovoditelju odreda El Mudžahid čiji su članovi činili zločine nad nebošnjačkim stanovništvom konačno dobili svoj pravni ishod''.

''Etničko čišćenje, praćeno odsijecanjem glava i monstruoznim ubojstvima, ritualnim metodama od strane mudžahedina na prostoru zeničkog kraja i Središnje Bosne posebno su postali upečatljivi tijekom 1993. godine kada ova postrojba postaje službeno u sastavu 3. korpusa tzv. Armije BiH kao muslimansko-bošnjačke vojske na čijem je čelu bio upravo nedavno osuđeni Mahmuljin'', navodi se u priopćenju.

Ističe se kako su nacionalni sukobi iskorišteni su za radikalnu islamsku ideologiju i 'džihadsku borbu kao preteče današnjeg djelovanja zloglasnog ISIL-a na prostoru Europe'.

''Lašvanska dolina i hrvatski narod Središnje Bosne bili su žrtve zločinačkog i ritualnog djelovanja i ubojstava jedinice 'El Mudžahid' čiji zločini u Miletićima, Bikošima i nizu drugih mjesta i danas nisu rasvijetljeni. Šestorica pripadnika ove jedinice bili su organizatori terorističkog napada na WTC 2001. godine što bošnjačko političko vodstvo i danas prešućuje. Radikalna ideologija utemeljena na islamskom tumačenju borbe protiv 'nevjernika' zvjerskim metodama i danas se, nažalost, opravdava od strane bošnjačkog političkog i državnog vrha koji direktno odgovorne pojedince veličaju i predstavljaju herojima. Masovne grobnice, ritualna ubojstva i kampovi koji su služili kao logori za nedužne civile nikad nisu doživjeli osudu službene bošnjačke politike. Umjesto osude, ista politika zdušno brani i opravdava ubojstva i zločine nedužnih civila za čijim se posmrtnim ostacima i danas traga'', navodi se u priopćenju.

Odjel za branitelje Hrvatskog narodnog sabora navodi kako pravna država i njeno djelovanje ''moraju imati svoje pravno uporište čije rezultate odbijaju oni koji bi takvo djelovanje upravo trebali zagovarati''.

''Pozivamo sve oni koji i danas negiraju i odbijaju osuditi monstruozne zločine osuđenih pojedinaca da pokažu pijetet prema žrtvama istih kako bi ovo društvo konačno usvojilo europske dosege i civilizacijski iskorak zapadnog svijeta kojem pripadamo, a sukladno 14 prioriteta Europske komisije koji naglašavaju jamčenje neovisnosti pravosuđa kao preduvjet i imperativ europske budućnosti BiH'', naveo je Odjel za branitelje Hrvatskog narodnog sabora.

Kopirati
Drag cursor here to close