Nabavka

Hladnjak, masaža… Dodik kupuje zvijer od 316.000 KM

Vijesti / Politika | 02. 05. 2023. u 13:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, kupuje putnički automobil u vrijednosti od 270.000 KM bez PDV. Sa uračunatim PDV to je oko 316.000 KM, prenosi Srpskainfo.

Vozilo, kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji, mora imati i ventilaciju i masažu prednjih sjedišta, hladnjak i TV. Tražena boja je metalik crna te i unutrašnjost vozila mora biti u crnoj boji.

Pročitajte još

Dalje se navodi da prednja sjedišta moraju biti električno podesiva sa memorijom.

Također se navodi da će ugovor biti sklopljen s ponuđačem koji ponudi najnižu cijenu te da je riječ o otvorenom postupku. Rok za prijem ponuda je 12. lipnja 2023. godine.

U drugom LOT-u nabavljaju se još tri vozila, ukupne vrijednosti 200.000 KM.

Inače, proračun predsjednika RS-a u listopadu prošle godine povećan je s 11 na čak 56 milijuna KM. Povećanje se u najvećem dijelu odnosilo na rashode za korištenje roba i usluga sa 7,2 na čak 52,6 milijuna KM, navodi Srpskainfo.

Kad su u pitanju Dodik i službena vozila, iako on nije jedini koji uživa u nabavkama, valja se sjetiti njegove izjave iz 2017. godine.

Tada je rekao “da se službeni automobili moraju kupovati, jer je to dio funkcioniranja vlasti, te da mu je žao što mladi ljudi nemaju nimalo inicijative, osim da prave scene po tom pitanju”.

Najavio je te godine i da će predložiti da se zakonski odredi da 10 posto od vrijednosti svakog nabavljenog automobila u javnim poduzećima i službama bude uplaćeno u Fond solidarnosti za liječenje djece u RS-u.

"To je moj odgovor na pitanje nabavke službenih automobila i mislim da na tu temu treba staviti tačku", ustvrdio je Dodik u izjavi novinarima u Laktašima u kolovozu 2017. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close