Posjet Gradu i školama

Herceg poručio iz Čapljine: Nema ''vruće jeseni'' u HNŽ

Razgovaralo se o suradnji i zajedničkom realiziranju nekoliko strateških projekata na području Grada Čapljine.
Vijesti / Politika | 16. 09. 2019. u 14:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Iako su neki mediji najavili vruću jesen u Hercegovini, ona jeste vruća, ali po temperaturama, a ne po štrajkovima, kako bi neki htjeli'', rekao je prilikom posjete Čapljini predsjednik Vlade HNŽ Nevenko Herceg.

Herceg je danas boravio u službenom posjetu Čapljini gdje je održao sastanak s gradonačelnikom Smiljanom Vidićem i njegovim suradnicima.

Razgovaralo se o suradnji i zajedničkom realiziranju nekoliko strateških projekata na području Grada Čapljine, a u izjavi za medije dotaknuo se i tema školstva i obrazovanja.

''Mene uvijek raduje doći  u Čapljinu. Vlada Županije nastoji biti Vlada cijele županije. U Čapljini smo otvorili smo niz važnih tema za život naše županije i Grada Čapljine i evo ja koristim priliku da im javno čestitam ovo promaknuće jer to ovaj Grad zaista je zaslužuje. Razgovarali smo o nizu važnih infrastrukturnih i gospodarskih tema, o poslovnoj zoni u Zvirovićima, o jednom važnom projektu, a to je vodoopskeba, odnosno dovođenje vode na Dubravsku visoravan. Dotakli smo se pitanja otpada, ali isto tako dotaknuli smo se pitanja potpisanih kolektivnih ugovora, osobito u segmentu obrazovanja i zdravstva'', rekao je Herceg.

Foto: Bljesak.info / Vidić i Herceg sa učenicima u Domanovićima

''Pošto je počela školska godina htjeli smo malo obići i škole. Ovdje županija, zajedno s općinom i UNDP-om uložila je velika sredstva u obnovu, odnosno utopljavanje gotovo svih školskih objekata. Htjeli smo to vidjeti na licu mjesta, htjeli smo vidjeti kako su zadovoljni naši profesori i učenici. Posebno u školi koja je bila jedna od najlošijih škola, a to je područna škola u Domanovićima, koja je već sada jedna od najljepših područnih škola. Mi uistinu dajemo vrhunski prioritet školama, riješili smo tehnološki višak, preko 300 ljudi je moglo ostati bez posla, mrežu škola, no međutim ni jedna škola, nijedno odijeljenje, kao ni jedan prosvjetnik djelatnik nije ostao bez posla. Riješili smo također pitanje asistenata u nastavi za djecu s posebnim potrebama, tako da iz svega toga možemo vidjeti da uistinu vrhunski prioritet u radu Vlade jeste obrazovanje, ulaganje u obrazovanje kao ulaganje u budućnost. 85 milijuna maraka godišnje Vlada izdvaja za prosvjetu, što nisu mala sredstva za osnovne i srednje škole. Također riješili smo neka otvorena pitanja kao što su presude, a to je aktualno pitanje, a mislim da ćemo uskoro isplatiti sve izvršne sudske presude zaključno s 2014. godinom što je svakako presudno i važno za prosvjetne radnike'', zaključio je predsjednik Vlade HNŽ.

''Početak je školske godine i zbog toga smo se odlučili obići naše škole. Najprije smo bili na Domanovićima gdje smo najprije obišli Osnovnu školu gdje nastavu pohađaju učenici po hrvatskom i bošnjačkom nastavnom planu i programu. Odabrali smo školu na Domanovićima jer je to škola koja se intenzivno rekonstruira. Jedan značajan dio radova je završen i brzo će sve bii gotovo. Zatim smo obišli  Osnovnu školu ''Čapljina'' gdje smo naravno s ravnateljicom i s nastavnicima razgovarali o uobičajenim stvarima, ali i o problemima koje su nam oni iznijeli i jasno tražili su neki modus rješavanja istih. Svoj radni sastanak završili smo obilaskom Srednje škole Čapljina koja je prije par godina doživjela jednu temeljitu rekonstrukciju, zahvaljujući upravo Vladi, odnosno predsjedniku Hercegu. Iza toga, mi smo nešto iz našeg gradskog proračuna investirali kako u mokre čvorove tako i u nastavna pomagala te jasno da je i meni, kao predstavniku lokalne vlasti, ali vjerujem i našim ravnateljima bilo jako drago što smo ugostili danas predsjednika Vlade, pa smo tako neke stvari nominirali na neko vrijeme koje je pred nama'', zaključio je Vidić.

Foto: Bljesak.info / Nevenko Herceg, Željka Previšić i Smiljan Vidić

Sastanku je nazočio i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Donko Jović koji je pozdravio rad i napore gradske vlasti te istaknu da će Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i dalje biti potpora Čapljini kao i svim drugim općinama HNŽ. 

Pored Jovića, sastanku su nazočile i zastupnice u Skupštini HNŽ iz Čapljine Iva Raguž i Milica Pehar.

Kopirati
Drag cursor here to close