''Zaustavljanje čerupanja proračuna'

Herceg s ponosom: Isplaćeno je samo 15 milijuna KM za tužbe

Nazočne je pozdravio i Suad Balić, ministar pravosuđa, uprave i lokalne samouprave HNŽ, istaknuvši kako su ovakvi skupovi i okupljanja od velikog značaja za razmjenu iskustava u radu pravobranitelja.
Vijesti / Politika | 04. 04. 2019. u 16:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Kada smo preuzeli odgovornost za upravljanje Hercegovačko-neretvanskom županijom zatekli smo tužbe i presude u vrijednosti više od 36 milijuna KM. U želji da otpočnemo postupak rješavanja tog golemog problema, ali i da očuvamo financijsku stabilnost Županije, svima smo kroz institut izvansudske nagodbe ponudili rješenje. S posebnim zadovoljstvom ističem kako smo  u tom postupku postigli zavidan rezultat  i gotovo prepolovili vrijednost zatečenih tužbi - u protekle tri godine u tu smo svrhu isplatili više od 15 milijuna KM'', kazao je predsjednik Vlade HNŽ Nevenko Herceg, pozdravljajući nazočne na Skupštini Udruge pravobranitelja F BiH koja se u četvrtak održava u Mostaru, priopćeno je iz Vlade. 

''Osobno sam veliki optimist i vjerujem u to kako zajedničkim naporima možemo zaustaviti uzlazni trend 'čerupanja' naših proračuna. Na tom tragu, neka moja nazočnost na ovom skupu bude potvrda zajedničke opredijeljenosti i obostrane privrženosti zalaganju za zaštitu i očuvanje državne imovine, pri čemu je iznimno bitna Vaša odgovornost i uloga u zaštiti državne imovine, bez obzira na to djelujete li na općinskoj, županijskoj ili entitetskoj razini – problemi su svugdje isti ili slični'', rekao je predsjednik Herceg.

Nazočne je pozdravio i Suad Balić, ministar pravosuđa, uprave i lokalne samouprave HNŽ, istaknuvši kako su ovakvi skupovi i okupljanja od velikog značaja za razmjenu iskustava u radu pravobranitelja. 

''Ministarstvo pravosuđa, uprave i lokalne samouprave HNŽ nastavit će podržavati rad Pravobraniteljstva i usko surađivati s njegovim predstavnicima'', rekao je ministar Balić poželjevši nazočnima uspješan rad Skupštine, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close