Na sastanku s Millerom

Herceg: Odlaganje izmjena Izbornog zakona usložnjava političke prilike

Premijer Herceg se sastao s prvim tajnikom britanskog veleposlanstva
Vijesti / Politika | 22. 11. 2017. u 16:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reformski procesi i političke prilike u BiH i HNŽ-u bile su tema sastanka premijera Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenka Hercega i prvog tajnika za politiku Veleposlanstva Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Juliana Millera.

Na sastanku se, uz ostalo, razgovaralo o aktualnim političkim prilikama u BiH i HNŽ-u te o reformskim procesima, osobito onima čija provedba je u nadležnosti županijske razine vlasti.

Premijer, govoreći o političkim prilikama u BiH, istaknuo je kako one na izravan način utječu na sve segmente života građana te je stoga potrebno tražiti rješenja kroz stalan dijalog i kompromise.

Kao jedan od ključnih izazova koje pred BiH stoje, uz ustavne reforme, istaknuo je Izborni zakon i potrebu njegove izmjene što je temeljni preduvjet da se konačno otkloni mogućnost da jedan narod drugome bira zastupnike i predstavnike, navedeno je u priopćenju Vlade.

Također je upozorio kako bez provedbe odluka Ustavnog suda o tom pitanju neće biti moguće implementirati izborne rezultate izrazivši uvjerenje kako do takve situacije ipak neće doći.

"Odlaganje izmjena Izbornog zakona i neimplementiranje odluka Ustavnog suda dodatno usložnjava političke prilike i usporava cjelokupni razvoj Bosne i Hercegovine", zaključio je Herceg.

Tajnik Miller zahvalio je premijeru Hercegu na srdačnom prijemu i čestitkama na imenovanju, rekavši kako očekuje da će tijekom mandata ostvariti dobru suradnju sa županijskim vlastima, priopćila je Vlada HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close