Predsjednik Vlade HNŽ

Herceg: Možemo i trebamo biti primjer cijeloj BiH

''Bez političke ravnopravnosti konstitutivnih naroda i političke stabilnosti nema ni stabiliziranja društvenih procesa ni gospodarskoga razvitka''.
Vijesti / Politika | 03. 08. 2022. u 15:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg i predsjedatelj Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije Šerif Špago primili su danas, u zgradi Vlade, u nastupni posjet novoimenovanoga veleposlanika Ujedinjenoga Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH NJ.E. Juliana Reillyja.

Čestitavši veleposlaniku na imenovanju i ocijenivši suradnju britanskoga veleposlanstva u BiH i HNŽ-a izrazito dobrom, Herceg i Špago izrazili su punu opredijeljenost za njezinim jačanjem i unaprjeđenjem.

Sugovornici su se dotaknuli nekoliko tema, prije svega aktualnih zbivanja u zemlji, s naglaskom na HNŽ i perspektive daljnjega procesa njezina gospodarskog razvitka. Složili su se kako europska i NATO perspektiva stabilne i ravnopravne BiH nema alternativu.

''Način na koji djelujemo ovdje, u HNŽ-u, uz maksimalno međusobno poštivanje i spremnost na kompromise i dogovor, može i treba biti primjer cijeloj BiH. Bez političke ravnopravnosti konstitutivnih naroda i političke stabilnosti nema ni stabiliziranja društvenih procesa ni gospodarskoga razvitka, time ni budućnosti koja bi ovdje zadržala mladost koja kontinuirano odlazi'', kazao je, između ostaloga Herceg.

U razgovoru o aktivnostima koje Vlada i Skupština HNŽ-a poduzimaju u različitim područjima djelovanja, na sastanku su osobito pohvaljene jučer usvojene Izmjene i dopune Proračuna HNŽ-a za 2022. godinu, sa svim iskoracima koji su napravljeni na opću korist svim žiteljima Hercegovačko-neretvanske županije.

Zahvalivši na srdačnomu prijemu, kao i na otvorenim i iscrpnim informacijama o stanju u HNŽ-u i BiH, veleposlanik Reilly potvrdio je spremnost za unaprjeđenjem međusobne suradnje vezano za potencijale BIH i mogućnosti investiranja u HNŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close