Španjolski premijer na Španjolskom trgu

Sanchez i Kordić odali počast španjolskim vojnicima

Dobro raspoloženi Sanchez razgovarao je s okupljenim građanima te se fotografirao s turistima.
Vijesti / Politika | 30. 07. 2022. u 19:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Španjoske Vlade Pedro Sanchez stigao je u poslijepodnevnim satima u Mostar.

Sanchez se sastao s mostarskim gradonačelnikom Marijom Kordićem nakon čega su položili vijence na Španjolskom trgu u Mostaru u čast 21 stradalom španjolskom vojniku.

Riječ je o vojnicima koji su poginuli od 1992. do 1995. godine u redovima međunarodnih vojnih snaga u mirovnoj misiji u BiH. 

Dobro raspoloženi Sanchez razgovarao je s okupljenim građanima te se fotografirao sa španjolskim turistima koji su se zatekli u Mostaru. 

Foto: Bljesak.info / Sanchez stigao u Mostar pa s Kordićem položio vijence španjolskim vojnicima 

Podsjetimo, predsjednik vlade Španjolske Pedro Sanchez u subotu se u Sarajevu sastao s članovima Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, Šefikom Džaferovićem i Željkom Komšićem.

Tom prilikom Sanchez im je kazao da trebaju pokazati odgovornost prema građanima.

"Prvo je potrebno smanjiti napetosti i retoriku podjela, vratiti se odlučivanju u institucijama, naći dobra rješenja za otvorena pitanja što će uvijek imati potporu međunarodne zajednice i, na kraju, moraju se imati u vidu interesu građana za boljim životom", poruka je koju je političarima u BiH poslao Sanchez.

BiH je postaja na njegovoj regionalnoj turneji čiji je cilj potaknuti reforme i napredak država zapadnog Balkana na putu ka članstvu u EU.

Premijer Španjolske sastao se i sa predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem, a s kojim je razgovarao o ekonomskoj suradnji BiH i Španjolske.

Foto: Bljesak.info / Sanchez stigao u Mostar pa s Kordićem položio vijence španjolskim vojnicima 
Kopirati
Drag cursor here to close