Obrana Novalića

Helez (p)o Kavazoviću: Nije tražio da se puste oni što leže zbog par metara drva

Vijesti / Politika | 09. 06. 2020. u 12:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Svako ulaženje u meritum sudske vlasti nedopustivo je'', rekao je zastupnik SDP-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i član Privremene istražne komisije za utvrđivanje stanja u pravosudnim institucijama BiH Zukan Helez govoreći o aferi Respiratori i apelu reis-ul-uleme Huseina ef. Kavazovića da bi bilo dobro "osigurati da se premijer brani sa slobode".



Gostujući na N1, rekao je kako u okviru rada povjerenstva planiraju pokušati pet, šest velikih afera dovesti do kraja na način da pozovu tužitelje i utvrde imaju li politički pritisak kako bi im pružili zaštitu kroz institucije ili je problem nedostatak kvalitetnih kadrova kako bi kroz proračun osigurali novac za zapošljavanje ili slično.

Od afera je naveo Pandoru, Aluminij, Respiratori, Mobilna bolnica u RS-u, Pavlovića banka, ubistvo Leotara itd.

"Vidjeli ste šta se desilo u SAD-u zbog čovjeka kojeg su ubili policajci. Ovdje su ubili dva policajaca, Davida Dragičevića, Dženana Memića i pola Sarajeva zna tko je to uradio, vodi se postupak. Zamislite kako je glavnoj tužiteljici kada dođe u Živinice i da joj javno prijeti predsjednik stranke pa čak je i Kavazović rekao 'pustite Novalića'. Nije rekao za Hamdiju Lipovaču ni Fahrudina Radončića, stotine boraca koji leže po zatvorim zbog par metara drva koje su posjekli kako bi prehranili svoju obitelj i ne treba. Rekao je za Novalića i to je direktno svrstavanje na jednu stranu", rekao je Helez u Danu uživo.

 
Kopirati
Drag cursor here to close