ha-ha-ha

Novalić može komunicirat sa svjedocima, ali ne smije pričati o respiratorima

Tužiteljstvo BiH se žalilo na određivanje mjera zabrane. To znači da će se Novalić u ovom predmetu ipak braniti sa slobode.
Vijesti / Politika | 05. 06. 2020. u 17:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sud BiH djelimično je uvažio žalbu Tužiteljstva BiH kojom je traženo da se odredi pritvor osumnjičenima u aferi "Respiratori" Fadilu Novaliću, Fikretu Hodžiću i Fahrudinu Solaku.

Tužiteljstvo BiH se žalilo na određivanje mjera zabrane. To znači da će se Novalić u ovom predmetu ipak braniti sa slobode.

Sud BiH uvažio je djelimično žalbu Tužilaštva BiH u dijelu koji se odnosi na Novalića i druge, vezano za međusobno komuniciranje optuženih i njihovo kontaktiranje sa svjedocima.

Sud je zabranio bilo kakav kontakt osumnjičenih Novalića, Solaka i Hodžića, a zabranjen je i prilazak svjedocima u postupku na manje od 50 metara.

No, Fadil Novalić to može učiniti zbog prirode obavljanja posla, ali o svakom kontaktu mora obavijestiti postupajućeg tužitelja, te mu je zabranjeno komunicirati o predmetu, stoji u odluci Suda BiH.

Oni su osumnjičeni u aferi teškoj 10,5 milijuna KM koja se odnosi na nabavku 100 respiratora iz Kine za BiH.

Tužiteljstvo sumnjiči Novalića, Solaka i Hodžića za udruživanje radi činjenja krivičnog djela, zloupotrebu položaja, primanje nagrade za trgovinu utjecajem, pranje novca i krivotvorenje isprava.

Kopirati
Drag cursor here to close