Trideseta

HDZ BiH proslavio 30 godina ''uspona i padova''

"Veseli me da mogu čestitati svim članovima i simpatizerima 30. obljetnicu i zahvaliti se na 30 godina uspona i padova'', kazao je Čović.
Vijesti / Politika | 18. 08. 2020. u 12:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) obilježila je 30. obiljetnicu osnutka polaganjem vijenaca i svijeća kod spomenika poginulim braniteljima na Trgu hrvatskih velikana ispred Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače te svečanom sjednicom u Domu HDZ-a BiH u Mostaru. 

Foto: Bljesak.info / HDZ BiH obilježio 30 godina postojanja

Ova obljetnica je sukladno epidemiološkim mjerama, obilježena na skromniji način nego prije.

Od pokreta do stranke

Dragan Čović, predsjednik HDZ BiH izjavio je da ova stranka slavi 30 godina uspona i padova, te da su od pokreta prerasli u stranku koja je pokušala očuvati sve ono što su njeni utemeljitelji igradili.

Čović je svim članovima i simpatizerima čestitao godišnjicu te dodao kako će HDZ stvarati novi ambijent, kako će graditi europski i NATO put BiH.

"Veseli me da mogu čestitati svim članovima i simpatizerima 30. obljetnicu i zahvaliti se na 30 godina uspona i padova. Kada sam se obratio kolegama, rekao sam da je vrijeme podijeljeno na neka četiri perioda. Vrijeme rata, iza ratno vrijeme, do 2000. godine i zadnjih 20 godina. Izrasli smo od pokreta do političke stranke i pokušali smo očuvati sve što su naši utemeljitelji uradili. Zahvalili smo im se na mudrosti i da bi očuvali sebe kao politički narod u BiH i Hrvatskoj", izjavio je Čović.

"Naznačili smo da želimo stvarati novi ambijent, izgrađena je infrastruktura stranke, Sabor, ali i mladež, žene, utemeljitelji i branitelji. Sve radimo sa više od 40.000 članova kroz našu infrastrukturu diljem BiH uz pomoć sestrinske stranke", poručio je Čović.

Rekao je kako HDZ ide sam na izbore, odnosno kao dio HNS-a i misli kako će ova stranka na lokalnim izborima imati puni uspjeh.

"Naša ambicija je, sukladno sporazumom sa SDA oko Mostara, da riješimo i izborno zakonodavstvo i legitimno predstavljanje", rekao je.

Čović je rekao i to da HDZ želi da gradi europski put BiH i NATO put BiH.

"NATO put nema alternative za predstavnike HDZ-a. To želim da se zna, to predvodimo kada je u pitanju politika HDZ u BiH", izjavio je Čović.

Foto: Bljesak.info / HDZ BiH obilježio 30 godina postojanja

Krenula kampanja

Zaključio je kako trenutni ambijent traži nove prilagodbe, te da je pomoć zdravstvenim radnicima i kriznim stožerima najbitnija, kako ne bi imali dinamiku zaraze koronavirusom kao ranije.

"Sve elemente ćemo morati stabilizirati", rekao je i zahvalio svim članovima i simatizerima za proteklih 30 godina rada i djelovanja HDZ-a u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

Čović se osvrnuo i na lokalne izbore u Mostaru koji nas očekuju 20. prosinca istaknuvši kako i dalje nije za to da postoje dva termina izbora. 

''Mostar je sam po sebi tema već dugo vremena, dobro je da smo uspjeli dogovoriti izborna pravila, no izbori su morali biti svi zajedno. Urađeno je što je urađeno, već se pripremamo, uvjereni smo da ćemo ih sve dobiti'', kazao je samouvjereno Čović.

Dodao je kako je već krenula 'klasična' kampanja, ''začuđujuće se uključuju vjerske institucije, javno se proziva tko s kim treba, sve je to jedan dobar trenutak za dizanje atmosfere da izlaznost u Mostaru bude maksimalna''. 

Istaknuo je kako je uvjeren da će HDZ BiH kroz svoje liste doći do nadpolovične većine.

Kopirati
Drag cursor here to close