#zajedništvo

HDZBiH predstavio kandidate u Mostaru: Znanje i obrazovanje nam jamče opstanak i ostanak

"Jasno je vidljivo da smo u proteklom razdoblju ulagali mnogo truda u stvaranje pozitivnog ozračja u našoj županiji, što je vidljivo na gotovo svakom polju", poručio je predsjednik ŽO HDZ-a BiH i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.
Vijesti / Politika | 18. 09. 2018. u 08:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na svečanosti u Domu HDZ-a BiH, osim 28. obljetnice Gradskog odbora Mostar, predstavljeni su i kandidati HDZ BiH i HNS iz Hercegovačko-neretvanske županije, kandidati za Skupštinu HNŽ-a, Zastupnički dom Parlamenta FBiH, te lista kandidata za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Foto: Bljesak.info / Gradski odbor HDZ BiH Mostar obilježio 28 obljetnicu djelovanja

"Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine je velika nacionalna stranka, stožerna stranka hrvatskog naroda i ima pravo, potrebu i obvezu štititi nacionalne interese hrvatskog naroda. Znanjem se vodi narod, znanje uvijek pobjeđuje, a obrazovanje je ključno. Stoga, Hrvatska demokratska zajednica ima ogromnu odgovornost i obvezu na izgradnji modernog i kvalitetnog sustava obrazovanja hrvatskog naroda.

Naše institucije to traže, naše gospodarstvo to traži. Naš narod to traži i treba. Znanje i obrazovanje nam jamče opstanak i ostanak. Jamče nam razvoj i napredak", kazao je između ostalog u svom obraćanju predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar Damir Džeba.

Foto: Bljesak.info / Ljubo Bešlić i Damir Džeba

Predsjednik ŽO HDZ-a BiH i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić istaknuo je kako će se kandidati HDZ-a BiH i koalicije HNS kroz izborno razdoblje boriti i izboriti javni, politički, kulturni i društveni krostor unutar BiH za hrvatski narod.

"Jasno je vidljivo da smo u proteklom razdoblju ulagali mnogo truda u stvaranje pozitivnog ozračja u našoj županiji, što je vidljivo na gotovo svakom polju, braneći interese hrvatskog naroda, ali i svakog onog čovjeka koji želi vidjeti ono što mi u suštini jesmo, stranka sa pravim demokratskim vrijednostima.

Hrvatska demokratska zajednica se uvijek vodila kulturom dijaloga, jer samo iskren dijalog i politička hrabrost mogu nas dovesti do jačanja povjerenja i pozitivnih pomaka na našim prostorima“, poručio je predsjednik ŽO HDZ-a BiH i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

Na listi kandidata HDZ-a BiH i koalicije HNS-a za županijsku Skupštinu HNŽ-a nalaze se 33 imena: Nevenko Herceg, Iva Raguž, Tomislav Martinović, Zora Dujmović, Đuro Prkačin, Julineta Jurić, Damir Džeba, Slavko Bilić, Vera Konjevod, Milica Pehar, Marija Bošković, Andrea Pehar, Stana Burić, Dejan Kvesić, Ivan Fofić, Monija Jarak, Damir Antunović, Danijela Škegro, Robert Jurković, Igor Lončar, Andrea Šunjić Bernadić, Daniel Babić, Ana Groznica, Danijel Martinčić, Kažimir Miličević, Jelena Buljubašić, Hrvoje Šimunović, Danijela Juko, Dalibor Drlje, Boris Orenčuk, Mateja Ilić, Dražan Krešić, Ita Pandža.

Foto: Bljesak.info / Predstavljeni kandidati HDZ-a BiH za županiju, FBiH i BiH

Jelka Milićević, nositeljica liste HDZ-a BiH i koalicije stranaka HNS-a za federalnu vladu, te aktualna potpredsjednica federalne Vlade i ministrica financija u Vladi Federacije predstavila je kandidate za Zastupnički dom Parlamenta FBiH.

"Predstavnici HDZ-a BiH bili su nositelji reformskih procesa u Federaciji. To ćemo potkrijepiti činjenicom da od ukupnog broja svih akata koji su usvojeni u Parlamentu čak 71 posto su inicirani ministri iz Hrvatska demokratske zajednice. Svi oni koji kažu da smo mi rušitelji Federacije, to trebaju znati. Mi smo nacionalna stranka koja je predvodnik procesa vezanih za Europsku uniju i NATO savez. Nas 11 je na listi za Zastupnički dom FBiH, i od nas 11 mislim da bi svi mogli biti broj jedan. Ponosna sam na ovu listu koja je sastavljena od 8 predstavnika HDZ-a BiH i tri ostala predstavnika naših stranaka iz HNS-a", rekla je u svom obraćanju Jelka Milićević.

Foto: Bljesak.info / Predstavljeni kandidati HDZ-a BiH za županiju, FBiH i BiH

Darijan Katić Filipović predstavila je listu kandidata za Zastupnički dom Parlamente skupštine BiH.

"Mi mladi ljudi okupljeni oko HDZ-a BiH dobro razumijemo što znače ovi izbori. Međutim. prevažno da to razumiju i naši prijatelji koji nisu ovdje s nama, a s kojima svakodnevno kroz različite forme. Prevažno je da shvate kako je politika HDZ-a BiH prema mladima politika kvalitetnog obrazovanja mladih, da je politika HDZ-a prema mladima politika poticanja zapošljavanja, da je politika HDZ-a prema mladima osnivanje obitelji, da je politika HDZ-a BiH prema mladima ostanak mladih u Bosni i Hercegovini", istaknula je Darijana Katić Filipović za Pogled.ba.

Za glazbeni predah bila je zadužena operna primadona Monija Jarak Mikulić.

Kopirati
Drag cursor here to close