ssh remote_host

Serve To Protect: MUP HNŽ obnovio server salu

"Možemo slobodno reći kako je ovo još jedan doprinos osobnoj i imovinskoj sigurnosti građana i korak ka sprečavanju negativnih pojava u društvu", zaključio je ministar Bevanda.
Vijesti / Politika | 17. 09. 2018. u 16:18 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenko Herceg i ministar unutrašnjih poslova Slađan Bevanda otvorili su obnovljenu server salu MUP-a HNŽ. 

Premijer je naglasio kako je, uz osiguranje sredstava za projekt obnove server sale, Vlada preuzela značajan broj aktivnosti na funkcionalnom i profesionalnom jačanju policijskih struktura kroz obuku i kadrovsko jačanje te jačanje materijalno-tehničke opremljenosti s ciljem unaprjeđenja operativne efikasnosti svih sastavnica MUP-a, priopćeno je iz Vlade HNŽ. 

Vlada HNZ-K

Ističući neupitnu opredijeljenost Vlade Hercegovačko-neretvanske županije u poduzimanju svih potrebnih mjera i aktivnosti s ciljem jačanja Ministarstva unutarnjih poslova kao nositelja aktivnosti održavanja javnog reda i mira te sigurnosti građana i imovine, predsjednik Herceg je naglasio kako je, uz osiguranje sredstava za projekt obnove server sale, Vlada poduzela značajan broj aktivnosti na funkcionalnom i profesionalnom jačanju policijskih struktura kroz obuku i kadrovsko jačanje te jačanje materijalno-tehničke opremljenosti s ciljem unaprjeđenja operativne učinkovitosti svih sastavnica MUP-a.


U kontekstu kadrovske popune, Herceg je istaknuo kako je okončana konkursna procedura za prijem u radni odnos 75 kadeta za čin "policajac" i 5 kadeta za čin "mlađi inspektor", te dana suglasnost za školovanje novih 88 kadeta za čin "policajac" i 12 kadeta za čin "mlađi inspektor" i njihov prijem u radni odnos nakon uspješno završenog školovanja. 

Kada je riječ o materijalno-tehničkoj opremljenosti, premijer je podsjetio kako je Vlada završila nabavku i primopredaju ukupno sto novih policijskih vozila u vrijednosti od 4 miliona maraka te donijela odluke o nabavci policijskih uniformi i policijskog naoružanja. 

Ministar Bevanda istaknuo je kako je ovo još jedan segment MUP-a koji je uspješno moderniziran, a sve s ciljem podizanja nivoa usluga koje Ministarstvo pruža. 

Pojasnio je kako je već dugo vremena postojala potreba da server sala, koja predstavlja informacijski mozak Ministarstva i vezu sa svim drugim agencijama za provođenje zakona, bude preuređena te da je to konačno i ostvareno. 

"Možemo slobodno reći kako je ovo još jedan doprinos osobnoj  i imovinskoj sigurnosti građana i korak ka sprečavanju negativnih pojava u društvu", zaključio je ministar Bevanda.

Kopirati
Drag cursor here to close