Neće držati ljestve Bošnjacima

''Anonimno'' iz HDZ-a: Ne po ovome zakonu?!

Izvor portala Bild.ba tvrdi kako nema smisla ponovno asistirati bošnjačkoj politici.
Vijesti / Politika | 31. 01. 2022. u 17:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dosta je ponižavanja hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. HDZ BiH po ovom zakonu neće ići na izbore, rekao je za Bild.ba visoki neimenovani predstavnik te stranke, koji navodno tvrdi ''kako nema smisla ponovno asistirati bošnjačkoj politici''.

''Na našoj strani su argumenti. Naš prijedlog rješava sve ono na što su se stranke sa sjedištem u Sarajevu do sada vadile. Riješili smo i domaće presude i one Europskog suda za ljudska prava. Po našem prijedlogu, svi se mogu kandidirati i biti izabrani. Diskriminacije nema. Prije nego što je do pregovora uopće došlo nama su i Amerikanci i Venecijanska komisija rekli da je naš prijedlog pravno iznimno točan'', rekao je izvor kojeg ovaj portal naziva ''HDZ-ovim veteranom''.

Taj izvor, ''pod uvjetom da ostane anoniman'', dodaje i kako ''HDZ BiH neće držati ljestve Bošnjacima da Hrvatima ponovo izaberu predstavnike''.

''I Dragan (op. a. Čović) i drugi stranački veterani su umorni. Ovo neće dobro završiti. Postoji dio u stranci koji će se rukama i nogama boriti da izbora bude, ali to su karijeristi i lovci na plaće i pozicije. Ovim putem im poručujem da se njih neće ništa pitati. Hrvati naprosto više ne smiju držati Bošnjacima ljestve da nam nameću predstavnike'', rekao je neimenovani dužnosnik.

Također, i sam Čović je nakon neuspjelih neumskih pregovora istaknuo kako ''s ovim ljudima nema smisla raditi''.

''Kako dalje, to je pravo pitanje. Ovaj format je završen. Ostalo je da pokušamo u sedam do 10 dana riješiti pitanja. Moj optimizam je potrošen u ovih šest mjeseci. S ovim ljudima više nema smisla raditi'', istaknuo je Čović.

Podsjećamo, izvanredno zasjedanje Sabora HNS-a održati će se 19. veljače, a istaknuli su da ''u slučaju da propadnu pregovori u vezi izmjena Izbornog zakona BiH, Hrvati u BiH, okupljeni oko krovne političke organizacije hrvatskog naroda u BiH će dati kvalitetne odgovore na predstojeće izazove''.

''I na HNS-u će neke stvari biti jasnije. Nadam se da će gospoda iz oporbe koja promišlja hrvatski i da tako kažem – hercegbosanski, biti uz HDZ. Ako i ne budu, vjerujem da će narod prepoznati treba li ići na izbore ili ne. BiH je u nepovratnoj krizi i osobno mislim da spasa nema. Nećemo ništa raditi ishitreno i naglo jer tu poziciju nemamo, ne smijemo izgubiti naš krizni potencijal, ali od izbora, uvjeravam vas, nema ništa'', zaključio je izvor portala Bild.ba.

Kopirati
Drag cursor here to close