Burno u skupštini

HDZ i SDA blokirali nagradu za Lanu Pudar

U središtu prepirki, ničim izazvana našla se i Lana Pudar.
Vijesti / Politika | 24. 12. 2021. u 11:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Do koje razine idu besramna politička prepucavanja u Bosni i Hercegovini i da pojedine političke snage u našoj zemlji naprosto nemaju skrupula, pokazao je jučerašnji primjer iz Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije, piše Radio Sarajevo.

U središtu prepirki, ničim izazvana našla se i Lana Pudar. Naime, iako su Mostarci sinoć na lijep način dočekali mladu sugrađanku i čestitali joj uspjehe koje je ostvarila na Svjetskom prvenstvu u Abu Dhabiju, u Skupštini HNŽ je blokiran prijedlog da Vlada HNŽ i Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa nagrade 15-godišnju plivačicu.

Točnije, zastupnik SDA Amir Šelo je na sjednici Skupštine HNŽ predložio "Zaključak da Skupština HNŽ čestita Lani Pudar osvajanje brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u plivanju i da zadužuje Vladu i Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa adekvatno nagradi plivačicu Lanu Pudar za izvanredan rezultat", no njihovi stari partneri iz HDZ-a BiH to - nisu htjeli prihvatiti.

Premijer Nevenko Herceg (HDZBiH) je, kako neslužbeno doznaje Bljesak.info, bio protiv ovakvog prijedloga s tvrdnjom da je Pudar "već dva puta nagrađena", te da je ''nekorektno prema ostalim sportašima'', ali je nakon toga i dobar dio zastupnika SDA stao uz premijera.

S druge strane, obraz Mostara osvjetlali su Grad Mostar i Sportski savez Grada Mostara koji su priredili doček Pudar na glavnoj pozornici u sklopu Adventa u Mostaru.

"Ovo što nam je Lana priredila je najljepši mogući adventski poklon'', rekao je mostarski gradonačelnik Mario Kordić, i nastavio:

''Hvala trenerima, roditeljima, cijelom timu, svima koji su bili uključeni u ovaj fantastični uspjeh''.

Grad Mostar će nakon osvojene historijske bronce na Svjetskom prvenstvu nagraditi Lanu Pudar sa 10.000 KM, i to je, svakako, pohvalno.

Demanti zastupnika Šele

''Točno je da sam kao zastupnik SDA u Skupštini HNŽ predložio da Skupština HNŽ čestita Lani Pudar na ostvarenom rezultatu na Svjetskom prvenstvu u Abu Dabiju, te da se zadužuje Vlada HNŽ da propisno podrži ovakav sportski uspjeh naše mostarske plivačice.

Klub SDA je u potpunosti podržao ovaj zaključak, ali su premijer Nevenko Herceg i zamjenik predsjedavajućeg Skupštine HNŽ Tomislav Martinović bili protiv ovakvog zaključka. Time su utjecali i na ostatak Kluba HDZ, nakon čega zaključak nije prošao'', napisao je u demantiju, kojeg prenosimo u cijelostu, dostavljenom na redakcijski e-maila, Amir Šelo, zastupnik SDA.

Kopirati
Drag cursor here to close