HDZ BiH ne želi novu Vladu

Još jedno pucanje u HBŽ

''Pozivamo sve dužnosnike HDZ-a BiH Hercegbosanske županije da se drže Programa, Statuta i Odluka svih stranačkih razina'', poručeno je iz HDZ-a BiH.
Vijesti / Politika | 10. 09. 2020. u 16:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ivan Vukadin i Dragan Čović

Obaviješteni od Županijskog odbora HDZ-a BiH HBŽ-a, kako je Skupština ove županije utvrdila termin održavanja sjednce, na kojoj bi se navodno trebala potvrditi nova Vlada HBŽ-a, HDZ BiH obavještava javnost kako Hrvatska demokratska zajednica BiH i njeni zastupnici neće podržati najavljenu Vladu niti biti dio takve potencijalne skupštinske većine.

Informacija koja se pojavila u dijelu medija, kako će većinu u Skupštini Hercegbosanske županije, između ostalih činiti i HDZ BiH, nije točna, istaknuto je iz HDZ-a BiH. 

''Ukoliko će neki zastupnici sudjelovati u radu, onda će sudjelovati na osobnu odgovornost i sa osobnim stavom, a nikako kao zastupnici koji su dobili mandat na Općim izborima 2018. godine kao kandidati HDZ BiH.

Zastupnici HDZ-a BiH neće podržati formiranje nove Vlade, bez predhodne suglasnosti i odluke Predsjedništva HDZ-a BiH i Županijskog odbora HDZ BiH HBŽ-a, kao i potpisanog koalicijskog sporazuma između stranaka koje će činiti novu većinu'', poručeno je.

''Pozivamo sve dužnosnike HDZ-a BiH Hercegbosanske županije da se drže Programa, Statuta i Odluka svih stranačkih razina.

Svi oni koji se ne budu pridržavali Odluka Predsjedništva HDZ-a BiH te učine težu povredu Statuta HDZ BiH, biti će politički sankcionirani ili isključeni i brisani iz članstva HDZ-a BiH'', poručeno je u priopćenju HDZ-a BiH. 

Podsjetimo, mandatar Ivan Vukadin dobio je povjerenje rukovodstva te će na zakazanoj sjednici predložiti ministre za novu županijsku Vladu. Odluka o potvrđivanju Vlade Hercegbosanske županije glavna je točka V. sjednice Skupštine HBŽ-a, koju je predsjednik Skupštine Jozo Ćosić, sazvao u četvrtak 17. rujna 2020. godine u 11 sati u skupštinskoj dvorani u Tomislavgradu, objavljeno je na službenoj stranici Skupštine HBŽ-a.

Inače, Vukadin je prije nekoliko mjeseci osnovao novu političku stranku Hrvatski nacionalni pomak, nakon što je isključen iz HDZ-a BiH zbog teške povrede Statuta HDZ BiH zajedno sa Robertom Bagarićem predsjednikom Kluba Hrvata i zastupnikom u Skupštini HBŽ i Antom Tadićem predsjednikom Kluba zastupnika HDZ BiH i zastupnikom u Skupštini HBŽ. 

Kopirati
Drag cursor here to close