Sastanak u Mostaru

Dodik i Čović zajedno u HBŽ

Čović nije želio davati izjave za medije te je nakon sastanka iz stranke poslano priopćenje.
Vijesti / Politika | 08. 09. 2020. u 16:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, sastao se u utorak u Mostaru sa predsjednikom Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH i članom Doma naroda BiH, Draganom Čovićem.

Na sastanku se, kazali su, razgovaralo o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, kao i situaciji o održavanju i načinu održavanja izbora u Mostaru.

Foto: Bljesak.info / Sastanak Dodika i Čovića u Mostaru

Čelnik SNSD-a kazao je kako ''imamo dobru suradnju sa HDZ-om, mislim da se razumijemo po mnogim pitanjima, to nikada nije protiv trećih''. Razgovarali su o pregovorima vezanim za izborni zakon.

''Očigledno je da je sporazum koji je postigao gospodin Čović i Izetbegović vezano za Mostar, jer ima svoje elemente koji su za nas veoma interesantni. Jedna od tih je priča o izbornom zakonu. Već za 10-ak dana istječe rok o kome se treba početi voditi svoje razgovore o izbornog zakona i to je bila ta priča'', rekao je Dodik.

Foto: Bljesak.info / Sastanak Dodika i Čovića u Mostaru

Dodao je kako su se dogovarali kako će djelovati zajedno u Hercegbosanskoj županiji, potom ''kako raditi zajedno i nastaviti raditi vezano za Dom naroda i Zastupnički dom i bilo je nekoliko riječi o sutrašnjoj posjeti'', ističe Dodik.

Čović nije želio davati izjave za medije te je nakon sastanka iz stranke poslano priopćenje.

Jedna od tema sastanka, naveli su u priopćenju, bila je i nefunkcionalnost državne razine oko ključnih pitanja, kao što je konačni strateški pristup i izrada plana rješavanja migrantske krize. Radi se prije svega o sigurnosnom pitanju koji, tvrde, već odavno ima ozbiljne konture po sigurnost stanovništva Bosne i Hercegovine i mora se žurno riješiti.

Foto: Bljesak.info / Sastanak Dodika i Čovića u Mostaru

Čović je po pitanu održavanja izbora u Mostaru ponovio ''stav da nema nikakvog pravnog ni zakonskog uporišta niti racionalnog objašnjena za odvajanje lokalnih izbora u Mostaru, ali da konačno održavanje izbora u gradu na Neretvi, pa čak i u ovakvim uvjetima, treba biti motiv da se stvari i na višim razinama pokrenu iz statičnog stanja, prije svega u kontekstu predstojećih razgovora o izmjenama Izbornog zakona''.

Predsjednik Čović i Dodik najavili su da u sljedećem razdoblju slijede učestaliji sastanci uz šira stranačka izaslanstva, kao i trilateralni sastanci sa predstavnicima bošnjačkog naroda, poručili su iz HDZ-a BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close